'150 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmak istiyoruz'

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: - "(İhracat rakamları) Sene sonuna kadar bu ivmeyi devam ettirirsek, inşallah 150 milyarın çok daha ötesinde bir rakama kavuşacağız"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2017 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'150 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmak istiyoruz'

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, ihracatta yeniden ivme yakalandığını belirterek, bunun yıl sonuna kadar sürdürülmesi halinde Türkiye'nin 150 milyar doların çok daha ötesinde bir ihracat rakamına ulaşacağını söyledi.

Çavuşoğlu, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Bursa Şubesini ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye İhracatçılar Meclisinin ağustos ayı ihracat verilerinin dün açıklandığını anımsattı.

İhracatın bu yılın ağustos ayında geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 11,9 arttığını belirten Çavuşoğlu, "Sene sonuna kadar bu ivmeyi devam ettirirsek inşallah 150 milyarın çok daha ötesinde bir rakama kavuşacağız. Yeniden bir ivme yakalamış durumdayız." dedi.

"Motivasyonumuzu ve moralimizi bozmak için birçok şeyin de yapılacağının farkındayız." ifadesini kullanan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Uluslararası ekonomik kuruluşlar, birtakım not veren kuruluşlar devreye girebilir. Onları da biliyoruz. Hangi amaçla hareket ettiklerini de biliyoruz. Her şeye karşı hazırlıklıyız. Onun için gerekeni yapacağız. Bizim milletimizden başka dayanacağımız güç yok. Milletimizin gözünün içine bakarak siyaset yapıyorsak başarılı olacağız. Biz Hakk'ın yanındayız. Kim bu memlekete fayda sağlıyorsa onun yanında olur, kim bu millete hainlik yapıyorsa onun gözünü oyarız. Yürüdüğümüz adımlardan eminiz. Bu ülkeyi hak ettiği noktaya hep beraber getireceğiz."

- "Türkiye kazanacaksa ben kaybetmeye hazırım"

Çavuşoğlu daha sonra Rumeli Dernekler Federasyonuna geçti.

Hakan Çavuşoğlu, buradaki konuşmasında da İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı'nı kutladı.

"Ona, buna tuzak kuran değil, barışın ve huzurun inşası için çaba sarf eden ecdadın torunlarıyız. Bizim siyaset felsefemiz milletimizin gözünün içine bakarak siyaset yapmaktır, milletimize rağmen bir şey yapmak değildir." diyen Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız 'Eğer bu ülke kazanacaksa ben kaybetmeye hazırım.' diyor. Ne zamanki Türkiye'deki bütün anlayış bu hale gelecek, o zaman Türkiye hak ettiği noktaya çıkacak. Bundan emin olabilirsiniz. 'Ben kaybedeceksem Türkiye kazanacaksa ben kaybetmeye hazırım.' Siyaseti, bürokrasiyi, sanayiyi, sivil toplumu işte bu noktaya kavuşturabilirsek işte o zaman Türkiye gerçek gücüne kavuşmuş olacak. Allah'ın izniyle bu noktada bizlere verdiğiniz desteği her zaman söyleyeceğiz. Size verdiğimiz sözleri yerine getirmenin rahatı ve huzuru içindeyiz."

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini de ziyaret eden Çavuşoğlu'na, programlarında, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile partililer eşlik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber