Ege Üniversitesinde, Behçet Hastalığı sempozyumu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2007 19:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Ege Vaskülit Çalışma Grubu (EVAÇAĞ) tarafından behçet hastalığı temalı "1. Prof. Dr. Eker Doğanavşargil Vaskülit Sempozyumu" düzenlendi.

Sempozyumun kısa bir süre önce hayatını kaybeden Prof. Dr. Eker Doğanavşargil'in sağlığında kendisinin de katkılarıyla planlandığını açıklayan EÜ Tıp Fakültesi Romatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kenan Aksu, "Bizler bu toplantıyı hocamızın da adını vererek hayata geçirdik" dedi. Behçet hastalığının ağızda ve cinsel bölgede tekrarlayan ve daha sonra kendiliğinden iyileşen yaralarla kendisini gösterdiğini belirten Aksu, "Hastalık zamanında tedavi edilmediği taktirde gözde ağır hasarlara yol açarak, görme kaybına neden olmaktadır. Bir damar iltihabı hastalığı olan behçet, vücuttaki tüm sistemi tutmakta ve tüm organlara zarar verebilmektedir. Bu nedenle hastalığın takibi ve tedavisi hemen hemen tüm tıp branşlarını ilgilendirmektedir" diye konuştu.

Hastalığın tedavisinin bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaçların hastalara verilmesiyle mümkün olduğunu ifade eden Aksu, "Behçetin en sık görüldüğü ülke Türkiye. Ülkemizdeki görülme oranı on binde 5-37 arasında değişmekte. Erkeklerde daha ağır seyretmekle birlikte genelde 20-35 yaşlarında ortaya çıkmaktadır. Yaş ilerledikçe hastalığın görülme sıklığı düşmektedir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber