Katsayı değişikliği içermeyen, ancak YÖK'ü tümden değiştirecek yasa taslağı gündemde

Haber Giriş : 31 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlar Kurulu, vetolu YÖK Yasası'nın 20 Haziran'daki ÖSS'ye yetişme ihtimali kalmadığı gerekçesiyle, katsayı değişikliği içermeyen, ancak YÖK'ü tümden değiştirecek yasa taslağını gündemine aldı.

Cumhurbaşkanı Sezer'in YÖK Yasası'nı veto etmesi ile katsayı değişikliğinin 20 Haziran'daki ÖSS'ye yetişme ihtimali sona erdi. Bu gelişme üzerine Milli Eğitim Bakanlığı, "B Planı"nı devreye sokarak, 2547 sayılı Yüksek Öğretim Yasası'nı tümden değiştirecek yasa taslağını gündemine aldı. Haftasonu Danışma Kurulu'ndaki bazı öğretim üyeleri ile son rötuşları yapılan taslağın bugün toplanacak olan Bakanlar Kurulu'nda görüşülmesi bekleniyor.

Daha kapsamlı bir yasa
YÖK, Üniversitelerarası Kurul ve Danışma Kurulu üyelerinin görüşlerine paralel olarak hazırlanan taslakta, katsayı değişikliği ile ilgili madde yer almıyor. Haftasonu bazı Danışma Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanlığı bürokratları, yasa taslağından, katsayı değişikliği ile ilgili maddenin yanısıra Sezer'in veto gerekçeleri arasında saydığı asker üyeyi YÖK'ten çıkardı. Taslakta, veto edilen mini pakette olmayan, YÖK'ün görev ve yetkileri, rektör seçimi ve yetkileri gibi önemli düzenlemeler bulunuyor. Buna karşılık, taslakta YÖK Yürütme Kurulu üyelerinin görev sürelerini sona erdiren maddeye yer verilmediği kaydedildi. Böylece YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in görevine devam etmesine imkan tanınıyor. Taslağın Bakanlar Kurulu'nda tartışmaya açılması bekleniyor.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber