Bilinçli tüketici, bilinçsiz hırsız

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2007 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da yolda yürürken kendisini İranlı olarak tanıtan Ferhat B'yi evinde ağırlayan vatandaş, sabah kredi kartı ve cüzdanının çalındığını görünce şaşkına döndü. Ancak hırsızın şaşırtması bununla da sınırlı kalmadı:

Bursa'da, çalıntı kredi kartıyla ayakkabı alan 3 şahıstan biri, ayakkabı ayağına küçük geldiği için değiştirmeye gidince polis tarafından yakalandı.

İbrahim E.K. (51), polise başvurarak, önceki gece Santral Garaj Mahallesi'nde yürürken kendisini İranlı olarak tanıtan ve kalacağı yeri olmadığı için yardım isteyen kişiyi evinde misafir ettiğini, ancak şahsın sabah erken saatlerde cüzdanını ve kredi kartlarını çalarak evden ayrıldığını söyledi.

Bunun üzerine harekete geçen Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, çalınan kredi kartı ile Altıparmak Caddesi'nde faaliyet gösteren bir ayakkabı mağazasından 4 çift ayakkabı satın alındığını belirledi.

Polislerin dükkan sahibinin ifadesine başvurmak için mağazada bulunduğu sırada iş yerine gelen Ferhat B, satın aldığı 4 çift ayakkabıdan birini numarası uymadığı için değiştirmek istediğini söyledi. Mağaza sahibinin bu kişinin çalıntı kartla alışveriş yapan zanlılardan biri olduğunu söylemesi üzerine Ferhat B. gözaltına alındı.

Ferhat B.'nin ifadesi doğrultusunda, kredi kartını çaldığı öne sürülen Mehmet T. ve arkadaşı Orhan Y. de gözaltına alındı. Zanlılar, sorgulamalarının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber