Çölaşan ve Gökçek canlı yayında tartışacak...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2007 14:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hürriyet gazetesi yazarı Emin Çölaşan ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında, yıllardır süren, Kuğulu alt geçitlerinin inşaatı sırasında dozu yükselen tartışma, televizyona taşındı. Çölaşan ve Gökçek, bu gece 22.00'de TGRT Haber televizyonunda karşı karşıya gelecek.

Belediye Başkanı Gökçek'in, katıldığı bir televizyon programda Çölaşan'la ilgili bazı iddialar ortaya atması ve canlı yayında tartışabileceğini söylemesi üzerine kanalla görüşen Çölaşan, Gökçek'le canlı yayında tartışma isteğini duyurdu. Bunun üzerine Gökçek de canlı yayına katılacağını belirterek, Çölaşan'ın yayından sonra gazetecilik yapamayacağını öne sürdü.

Emin Çölaşan, cumartesi günü Cinnah Caddesi ve Atatürk Bulvarı'ndaki inşaatların öyküsünü yazarak ?şehircilik felaketi" olarak tanımladığı inşaatların, kente, yayalara ve çevreye zarar verdiğini ifade etti. Çölaşan, ?Milyonlarca insana Kuğulupark kavşağı adı altında işkence çektirildi. Kentin anacaddesi olan Atatürk Bulvarı yok edildi, tünellerle falan otoyol yapıldı. 60 yıllık yüzlerce anıt ağaç dibinden kesildi. Siz hiç 30 santimlik yaya kaldırımı gördünüz mü? Gelin göstereyim!" diye yazdı.

TGRT Haber televizyonunda geçen hafta Ankaralıların ?Siyasete ve Belediyeyeö ilişkin sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Gökçek ise Çölaşan'ın yurtdışından kaynağı belli olmayan bazı paralar aldığını iddia etti. Çölaşan, bu konuları canlı yayında tartışabileceğini söyleyen Gökçek'e cumartesi günü köşesinden ?Haydi aslanım, hodri meydan!" dedi.

Gazeteci Emin Çölaşan, cumartesi günü şöyle yazmıştı:

?GEL BAKALIM MELiH!

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı olan Melih Gökçek isimli şahıs TGRT ekranına çıkmış, meydanı boş bulunca bol kepçe sallamış!

"Emin Çölaşan'ın 9 milyon dolar parası varmış... Emin Çölaşan'a yurtdışından üç kez para havalesi gelmiş, gönderen de bilinmiyormuş..." Önceki gece televizyonda yine bunları söylemiş ve beni ekranda kendisiyle tartışmaya çağırmış. Böyle masallar okuyarak insanları kandırmaya yelteniyor.

Çağrısını kabul ettiğimi dün TGRT'ye bildirdim.

Şimdi kendisinden beklediğim, o iddialarını yüzüme karşı belgelerle kanıtlaması olacaktır.

Belgelerini almalı ve gelmelidir.

Zerre kadar onuru ve haysiyeti olan bir belediye başkanı, söylediklerini herhalde kanıtlamakla yükümlüdür.

Aksi takdirde karşımda rezil olacaktır.(?)

Haydi aslanım, hodri meydan!

Önümüzdeki perşembe gecesi TGRT Haber kanalında saat 22.00'de izleyin.

El mi yaman bey mi yaman, görün.

Hoşunuza gidecektir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber