Bakan Çelikten engelli öğrencilere yardım çağrısı

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 29 Mart 2007 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, engelli çocukların eğitimi önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini söyledi. Çelik, bir çizgi film karakterini kastederek, ?Bu konuda özel sektör, kamu ve sivil toplum örgütü birlikte Voltran'ı oluşturmalı? dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, engelli çocukların eğitim alabilmesi için özel sektör, kamu ve sivil toplum örgütlerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Ankara'da Serebral Palsili çocuklar için kurulan Milli Eğitim Vakfı Gökkuşağı İlköğretim Okulu'nun açılışını yapan Çelik, devlet okulu bulunmadığı için engelli çocuklarını özel eğitim kurumlarına gönderen ailelere 388 YTL yardım yapıldığını söyledi.

?Tedavisi ve rehabilitasyonu yapılamayanlar, gönülden engellilerdir? diye konuşan Çelik, özel sektör, kamu ve sivil toplumun işbirliği içinde özürlüler önündeki engelleri kaldırması gerektiğini söyledi.

Bakan Çelik, bir okul açılışında tanıştığı Fatma isimli belden aşağısı tutmayan bir öğrenciye de, akülü tekerlekli sandalye aldığını ve Hacettepe Üniversitesi'nde tedavisini üstlendiğini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber