Gökçek'in oğullarına toplam 29 ay hapis cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2007 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğulları Osman ve Ahmet Gökçek'e karıştıkları bir kavga nedeniyle toplam 29 ay hapis cezası verildi. Gökçek kardeşlerin hapis cezaları adli para cezasına çevrildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğulları Ahmet ve Osman Gökçek'in, "kasten yaralama" suçundan Ankara 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandıkları davanın bugünkü duruşmasına, sanık Adem Cürebal ve müşteki sanık Metehan Doğan ile tarafların avukatları katıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, duruşmada, olay sırasında el konulan ve Osman Gökçek'e ait olduğu iddia edilen kılıç üzerinde inceleme yaptı. Yıldız, yaptığı incelemede, "ejderha başı motifli, ağaç saplı ve yılan motifli metal korkuluklu 27.5 santimetre uzunluğundaki" kılıcın normal bir insanın kolaylıkla taşıyabileceği bir kılıç olmadığını ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkındaki Kanun'nun 15/2. maddesinde ifade edildiği gibi "vahimlik" unsuru taşıdığı ve "karşı tarafa korku verecek nitelikte" olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Savcısı Arap Lütfü Karakuş, esas hakkındaki mütalaasında, kılıcı inceleyen Emniyet Müdürü Yıldız'ın ifadeleri doğrultusunda sanık Osman Gökçek'in 6136 sayılı Kanun'un 15/2. maddesine muhalefetten ve darp, diğer sanıklar Metehan

Doğan, Oğuz Kaan Doğan, Ufuk Seçkin, Ahmet Gökçek, Taşkın Özkale, Murat Genç, Ramazan Serkan Dönmez, Furkan Bahadır Gökçe, Selahattin Büke, Borga Şahin ve Adem Cürebal'in de "darp" suçundan cezalandırılmalarını istedi.

Savcı Karakuş, müşteki sanıklar Sirer Doğan ve Gülüşen Doğan hakkında da üzerlerine atılı darp suçunu işlediklerine dair inandırıcı delil bulunmadığından beraat kararı verilmesini istedi.

Müşteki sanık Metehan Doğan, esas hakkındaki savunmasında, kendisine ve ailesine federasyona üye 20-25 kişilik bir grubun saldırıldığını ve kendilerini korumak zorunda kaldıklarını öne sürerek, sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Gökçek kardeşlerin avukatı Mehmet Ali Alan da meşru savunmanın amacından saptırıldığını iddia ederek, olayın trafikte yaşanan bir tartışmadan başladığını ve müşteki sanık Doğan kardeşlerin Ahmet Gökçek'i araçlarıyla takip ederek tahrik ettiklerini savundu.

"AHMET GÖKÇEK KORKAK BİR ÇOCUKTUR"

"Ahmet Gökçek belli bir şahsın çocuğudur. Takip edilirken öldürüleceğini sanmıştır. Ahmet yapısı itibarıyla korkak bir çocuktur" diyen avukat Alan, olay yerinde ele geçirilen kılıcın Osman Gökçek'e ait olduğuna dair bir delil ve tanık ifadesi bulunmadığını öne sürdü.

Kılıcın Doğan kardeşlere ait olduğunu iddia eden Alan, Doğan kardeşlerin araçlarında bulunduğunu söylediği kılıçtan aldıkları cesaretle Ahmet Gökçek'i evinin önüne kadar takip ettiklerini, araç durunca da üzerine saldırdıklarını ileri sürdü.

Alan, bu durum karşısında Gökçek kardeşlerin kendilerini savunduğunu, diğer sanıkların da olaya tarafları ayırmak için müdahale ettiklerini savunarak, müvekkillerinin beraatlerine karar verilmesini istedi.

KARAR

Yargıç İbrahim Ekdemir, müşteki sanıklar Gülüşen ve Sirer Doğan'ın üzerlerine atılı "yaralamaya azmettirmek", diğer sanıklar Furkan Bahadır Gökçe, Selahattin Büke, Ramazan Serkan Dönmez, Murat Genç, Borga Şahin ve Adem Cürebal'in de "yaralama" suçundan "kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden" beraat ettiklerini açıkladı.

Ekdemir, müşteki sanık Oğuz Kaan Doğan'ın, sanık Osman Gökçek'i "bıçakla yaralamak" suçundan 6 ay, sanık Ahmet Gökçek'i de "künt cisimle" yaralamaktan 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Oğuz Kaan Doğan'ın toplam 10 ay hapis cezası 6 bin

YTL adli para cezasına dönüştürüldü.

Müşteki sanık Metehan Doğan hakkında da Ahmet ve Osman Gökçek kardeşleri "künt cisimle" yaralamaktan 4'er ay hapisle cezalandırılmasına ve toplam 8 ay olan hapis cezasının 4 bin 800 YTL adli para cezasına çevrilmesine karar verildi.

GÖKÇEK KARDEŞLERİN CEZALARI

Yargıç Ekdemir, sanık Osman Gökçek'in de müşteki sanıklar Oğuz Kaan ve Metehan Doğan'ı yaralamaktan 4'er ay ve "izinsiz kılıç taşıyarak" 6136 sayılı Kanun'a muhalefetten 9 ay hapis ve 450 YTL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Osman Gökçek'in toplam 17 ay hapis cezası 10 bin 200 YTL adli para cezasına çevrildi.

Sanıklar Ahmet Gökçek ve Ufuk Seçgin de Sirel, Oğuz Kaan ve Metehan Doğan'ı yaralamak suçundan ayrı ayrı 4'er ay olmak üzere toplam 12'şer ay hapisle cezalandırıldı. Ahmet Gökçek ve Ufuk Seçgin'e verilen hapis cezaları 7 bin 200'er YTL adli para cezasına çevrildi.

Sanık lisanslı güreşçi Taşkın Özkale, Metehan Doğan'ı "kürek sapıyla hayati tehlike geçirecek derecede yaralamak" suçundan 3 yıl hapisle cezalandırılırken, diğer sanık Borga Şahin de "suç üstlenmek" suçundan 6 ay hapisle cezalandırıldı, Şahin'in cezası 3 bin 600 YTL adli para cezasına dönüştürüldü.

Yargıç İbrahim Ekdemir ayrıca, sanık Osman Gökçek'e ait adli emanetteki tabanca ve silah ruhsatının da iadesine karar verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Gökçek kardeşler ile Doğan ailesi arasında 14 Eylül 2005'te trafikte yol verme yüzünden tartışma çıkmıştı. Daha sonra tartışma büyüyerek kavgaya dönüşmüştü. Doğan ailesi, kavga sırasında Osman Gökçek'in kendilerine kılıçla saldırdığını, sonradan olay yerine gelen 2 araçtan inen kişilerin ve civarda bulunan özel güvenlik görevlilerinin sopa, kürek sapı, cop ile saldırıya karıştıklarını iddia etmişlerdi.

İSTENEN CEZALAR

İddianamede, olaya karışan Oğuz Kağan Doğan ve Metehan Doğan hakkında "kasten yaralama" iddiasıyla 2 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Osman Gökçek hakkında "kasten yaralama", "silahla tehdit" ve Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkındaki Kanuna muhalefetten 8 yıla kadar hapis cezası talep edilen iddianamede, Ahmet Gökçek'in de "kasten yaralama" suçundan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Sanıklardan Borga Şahin hakkında da "kasten yaralama" ve "Osman Gökçek'in işlediği silahla tehdit suçunu üstlenmekten" 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

İddianamede, diğer sanıkların da benzer suçlardan çeşitli hapis cezalarına çarptırılmaları istenmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber