Akdağ: Ciddi bir hekim eksikliğimiz var

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2007 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bazı gezi ve incelemelerde bulunmak üzere sabah saatlerinde Kayseri'ye geldi. Kayseri Valiliği'ni ziyareti sırasında önemli açıklamalar yapan Bakan Akdağ, doktor sayısının artırılmadığı taktirde, 10 yıl sonra Türkiye'de sağlık meselelerini konuşurken çok zorlanacaklarını söyledi.

yabancı hekim getirilmesi tartışmalarını da değerlendiren Akdağ, "Türkiye'de çok ciddi bir hekim eksikliği bulunuyor. Keşke bu eksikleri, yabancı ülkelerden getireceğimiz hekimlerle kapatabilsek" dedi. Kayseri Valili'ği önünde Kayseri Valisi Osman Güneş, bürokratlar ve partililer tarafından karşılanan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, valilik makanda bazı açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Akdağ, yurt dışından yabancı hekim getirilmesi ile ilgili tartışmaları değerlendirdi. Türkiye'deki hekim eksikliğinin, yabancı hekimlerle kapatılamayacak kadar ciddi olduğunu belirten Akdağ, doktor sayılarının artırılmadığı takdirde, 10 yıl sonra Türkiye'de sağlık meselelerini tartışırken zorluk çekeceklerini kaydetti.

Bakan Akdağ, "Yabancı doktor meselesini, Sağlıkta Dönüşüm Programı ile doğrudan alakalı bir mesele olarak düşünmemek gerekir. Normal, çağın gerektirdiği bir değişim olarak bunu tarif etmeliyiz. Acaba, bizim memleketimiz dışında yabancı ülkelerden gelen doktorları çalıştırmayan bir ülke var mı? Yani , herkes yetişmiş beyinleri kendi memleketine celp etmeyi, orada onlara hizmet ettirmeyi düşünürken, bu husustaki direnci gerçekten anlamak mümkün değil. Türkiye'de çok ciddi bir hekim eksikliği var. Keşke yabancı ülkelerden getirebileceğimiz hekimlerle bu eksiği kapatabilseydik. Kapatamayız da yani. Biz kendi tıp fakültelerimizdeki öğrenci sayısını artırıp, yeni tıp fakülteleri geliştirip, buralara öğrenci alarak doktor sayılarımızı artırmalıyız. Her zaman ifade ettiğim gibi tekrarlıyorum, eğer doktor sayımızı artıramazsak, 10 sene sonra Türkiye'de sağlık meselelerini konuşurken çok zorluk çekeceğiz. Şimdi de zorluk çekiyoruz ama, 10 sene sonra bu içinden çıkılmaz bir hal alacak" dedi.

Sağlak Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar hakkında da bilgiler veren Bakan Akdağ, "Hükümetimizde sağlık biraz daha öncelikli bir alan haline geldi. Sağlıkta dönüşüm programımızı büyük bir ciddiyetle, kararlılıkla, istikrarla devam ettiriyoruz. Hastanelerimizin ortak hizmet vermesiyle hastalarımız ilaçlarını eczanelerden rahatça alabiliyor. Programımız, yapısal dönüşümünü tamamlayarak daha kararlı bir biçime oturuyor. Kayseri'de de personelimizdeki artışlar, alt yapımızdaki iyileştirmeler ve organizasyondaki düzeltmeler ciddi mesafeler almamızı sağladı. Ama mutlaka eksiklerimiz var, yapılacak çok iş var. İnşallah Kayseri'de de vatandaşımıza daha kaliteli, daha kolay ulaşabileceği sağlık hizmetlerini sunmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Türkiye'de yapılan organ nakilleri ile ilgili soruları da yanıtlayan Recep Akdağ, "Vatandaşlarımız organ nakli konusunda daha cömert olurlarsa ki, olmaları lazım, nakil bekleyen kardeşlerimize, halkımıza yardımcı olmuş olacağız. Bu kültürü bütün Türkiye'de yaygınlaştırmamız lazım. Bu meselenin hayırlı bir iş olduğuna bütün halkımızın inanması lazım" diyerek sözlerini tamamladı.

Kayseri Valisi Osman Güneş ile bir süre görüşen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, daha sonra Büyükşehir Belediyesi'ne ziyaret etmek üzere buradan ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber