Ani mevsim değişikliğinin tetiklediği hastalıklar...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2007 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ani mevsim değişikliğinin insanların kalp ritmini etkilediği, baş dönmesi, uykusuzluk, eklem ağrıları ve vajinal mantarların artmasına neden olduğu bildirildi.

İnsan sağlığı ile hava durumu arasında garip bir ilişki bulunduğunu belirten uzmanlar, ani değişen iklim şartlarına uyum sağlamakta zorlanıldığı için insan sağlığının bozulduğunu, yüksek tansiyon, yorgunluk ve tedirginlikten şikayetçi olanların meteorolojiyi sıkı takip etmesi gerektiğini kaydetti. Kuru rüzgarın insanı elektriğe kapılmış gibi sarsan, elektrostatik bir enerji birikimine yol açtığını ifade eden uzmanlar, "Rüzgar, cildimizdeki sinirsel alıcıları uyararak fiziksel ve beyinsel gerilimlere neden oluyor. Bora gibi çok kuvvetli esen rüzgarlı havalarda atmosfer basıncındaki şiddetli titreşimler, pek çok insanı etkileyerek baş dönmesi, uykusuzluk, nedensiz baş, kas veya eklem ağrılarına yol açıyor. Eğer kolitten yakınıyorsanız, şiddetli rüzgarlar rahatsızlığınızı azdırabilir" dedi.

Dolunayda vajinal mantarlara dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, "Vajinal mantardan şikayetçiyseniz, dolunayda rahatsızlığınız artabilir. Ayın değişik ritimleri adet dönemlerini uyarıyor, hormon üretimini artırıyor ve bağırsak parazitlerinin ya da kadın üreme organlarında yaşayan mantarların üretimini artırıyor" diye konuştu.

Uzmanlar, güneşin saldırgan yaptığını, nemli havanın melankoli ve adale ağrılarını artırdığını belirterek, şunları kaydetti:

"Güneşteki lekeler artınca sinir sistemimiz alt üst oluyor. Saldırganlık olayları ve trafik kazalarında hızlı bir artış gözleniyor. Güneşteki fırtınalar organizmanın otomatik reaksiyonlarından sorumlu olan sempatik sinir sistemini etkileyerek, yüksek tansiyonu azdırıp kalp ritmini bozuyor. Puslu, sisli ve nemli havalar, sinir sistemini alt üst ediyor. Sisli havada nem damlacıkları güneş ışığına geçit vermiyor. Bu da sağlığımızı etkileyerek vücudumuzun, mutluluk hormonu denilen serotonin üretimini düşürüyor. Sonuç olarak, depresyon ya da melankoli kaçınılmaz oluyor. Sisli ve nemli hava ayrıca adale ve eklem ağrılarını azdırıyor. İçinde mikrop gibi maddeleri barındıran nem damlacıkları, solunum yoluyla vücudumuza girerek enfeksiyon hastalıklarına davetiye çıkarıyor. Ve sinüzit, rinit, otit ve farenjit gibi hastalıklar ortaya çıkıyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber