Aralarında doktor, eczacı ve emekli öğretmenin de bulunduğu 9 kişiden 7'si tutuklandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2007 13:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'da polisin eczane ve doktorlara yönelik eş zamanlı düzenlediği operasyonda, kupürleri kesilmiş, sahte ambalaj yapılmış piyasa değeri yaklaşık 1 milyon YTL olan binlerce ilaç kupürü ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan aralarında doktor, eczacı ve emekli öğretmenin de bulunduğu 9 kişiden 7'si tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şubesi ekipleri, "Suç örgütü kurmak ve kamu kurumlarını dolandırarak devleti zarara uğratmak" suçları işlediği iddiasıyla Şanlıurfa merkez ve Akçakale ilçesinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Eczane ve doktorlara yönelik yapılan operasyonda çok miktarda kupürsüz ilaç, plakalar halinde ilaç kutuları, tabakalar halinde ilaçların orijinal kapatma etiketleri, sahte rapor, sahte ilaç kupürü ele geçirdi. Polis olayla ilgili olarak Dr. A.E., Dr. M.A., eczacı A.A., eczacı M.Ö.B., emekli öğretmen Ö.F.K., eczacı kalfası Z.D., H.O., M.D. ile İ.B. isimli şahısları gözaltına aldı

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü'nde bir süre gözaltında tutulan şahısların çalışma sistemi polisi şaşkına çevirdi. İddiaya göre, şahıslar kendilerine yakın vatandaşların sağlık karnelerini para karşılığında kiralayıp, bu karnelere ilaç yazdırıyor ve yazılan ilaçları eczanelerden alınmış gösteriyor. Kupürü kesilen ilaçların karşılığı para devletten alınırken, gerçek ambalajı yok edilen ilaçlar matbaada bastırılan sahte ilaç kutularına konularak yeniden piyasaya sürülüyor.

Bu arada Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri operasyonu genişleterek sahte belge ve sahte rapor düzenlediği iddiasıyla 2 doktoru da gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan Dr. A.E., Dr. M.A., Eczacı A.A., Eczacı M.Ö.B., emekli öğretmen Ö.F.K., eczacı kalfası Z.D., H.O., M.D. ile İ.B. isimli şahıslar "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, suç örgütünü yönetmek, örgüt adına bilerek hizmet yüklenmek, kamu kurumunu dolandırmak, sahte ilaç yapmak ve piyasaya sürmek, sahte belge ve sahte rapor düzenlemek" suçlarından savcılığa sevk edildi. Cumhuriyet savcılığında ifadeleri alınan 9 kişiden 7'sini tutuklama talebiyle hakim karşısına çıktı. Dr. A.E., Dr. M.A., eczacı A.A., eczacı M.Ö.B., emekli öğretmen Ö.F.K., eczacı kalfası Z.D. ve M.D. isimli şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderilirken, H.O. ile İ.B. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber