Özgün ve ayrıcalıklı eğitimin 5 olmazsa olmazı

Eğitim sisteminde yenilikçi yaklaşımlar artık çağımızın bir gereği. Klasikleşmiş kalıpları değiştirmek, özgün ve ayrıcalıklı bir eğitim vermek için eğitim sistemine farklı bakmak gerekiyor.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Ekim 2017 23:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Özgün ve ayrıcalıklı eğitimin 5 olmazsa olmazı

Yabancı dil eğitimi

Yabancı dil eğitiminin anaokulundan itibaren eğitim sisteminin içinde yer alması gerekiyor. Eğitim modeli ise yaşayarak öğrenme temeline dayanmalı. Böylece öğrenciler İngilizceyi anadilleri gibi konuşabilmeli.

Akademik Başarı

YGS ve LYS sonuçlarında yüzde 100 yerleştirme başarısı sağlanmıştır. Bu başarı, sınavlara hazırlıkta kurumun öğretmenleri tarafından özel olarak hazırlanmış kitaplar, testler, ders notları, sınavlar, öğrenci takip sistemi ve öğrenci aile danışmanlığı uygulamaları ile gerçekleştirilmiştir.

t-MBA

t-MBA dersleri ile öğrencinin hayata finansal açıdan bakması amaçlanır. Birey, ileride hangi meslekte uzmanlaşırsa uzmanlaşsın, bu disiplin sayesinde hem yönetim hem de ekonomik dünyayı yorumlama açısından vizyon sahibi olur.

Kodlama ve Robotik

Kodlama ve Robotik derslerinde amaç, öğrencileri dijital becerilerle donatarak yetiştirmek, oyunlarla öğretmek. Bu derslerle, 21.yüzyıl becerilerine sahip yeni bireylerin yetistirilmesi için erken yasta kodlama egitimi uygulanır. Kodlama sadece bilgisayar bilimleri ile sınırlı olmayıp, branşlar arası etkilesim açısında da çok önemlidir. Disiplinler arası işbirliği ile öğrencilerin sosyal bilimleri kolayca öğrenmeleri için tüm branşlar birlikte çalışır. Kodlama eğitiminde, çocuklar erken yaşta algoritmik düşünme becerileri kazanır.

Fen ve Teknoloji Lisesi

Fen ve Teknoloji Liseleri, farklı müfredatıyla geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeyi hedefliyor. Fen ve Teknoloji Liselerinden mezun öğrenciler araştırmacı, yenilikçi, ülkenin geleceğine yön verecek, donanımlı bireyler olarak kariyer hayatlarına bir adım önce başlar. Öğrenciler bu ayrıcalıklı lise eğitimiyle dünyanın en saygın üniversitelerinden kabul ve burs imkanına sahip olacak ve üniversite eğitimlerini yurtdışında sürdürebilecekler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber