Vali ile vekilin inşaat kavgası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 01 Nisan 2007 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her an yıkılabileceğine dair rapor tutulduğu için 3 yıl önce kapatılan Selçuk İlköğretim Okulu'nun müteahhidi olan AKP Milletvekili Naci Aslan ile Ağrı Valiliği davalık oldu. İnşaatta eksik ve kalitesiz malzeme kullanıldığını söyleyen Ağrı Valisi Halil İbrahim Akpınar, "Müteahhidin büyük hatası var. Biz okulun yeniden yapılmasını istiyoruz" dedi.

CHP'den seçildikten sonra AKP'ye geçen Ağrı Milletvekili Naci Aslan'ın, 13 yıl önce seçim bölgesinde yaptırdığı, ancak her an yıkılabileceğine ilişkin rapor düzenlenen 1300 öğrencinin eğitim gördüğü okul, 3 yıldır kapalı. Ağrı'da 'oturulamaz' raporu verilen Selçuk İlköğretim Okulu'nun yeniden yapılması için müteahhit Naci Aslan hakkında dava açıldığını belirten Vali Halil İbrahim Akpınar, "Okulun inşaatında eksik ve kalitesiz malzeme kullanılmış. Zeminde iyileştirme yapılmadığı için yer yer çökmeler olmuş. Müteahhitin büyük hatası var. Biz okulun yeniden yapılmasını istiyoruz" dedi. Ağrı Naci Gökçe Lisesi'nde müdür başyardımcısı, Ağrı Ticaret Lisesi'nde müdürlük, Eğitim Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştıktan sonra serbest müteahhitlik yapmaya başlayan Naci Aslan, Ağrı merkezdeki Selçuk İlköğretim Okulu'nun yapım ihalesini 1990'da almıştı. 3 katlı ve 16 derslikli okul, ihale fiyatının yaklaşık 3 katına 1994'te tamamlanırken, daha sonra inşaatında yetersiz çimento ve demir kullanıldığı tespit edilmişti.

ÇÜRÜK RAPORU 2005'te de Bayındırlık ve İskan Bakanlığı mühendislerince olası depremde öğrencilerin başına yıkılacağı endişesiyle okula 'otururulamaz, çürük' raporu verilmişti. Bunun üzerine hemen boşaltılan ve kapısına kilit vurulan okulun duvar ve kolonlarında çatlaklar oluşmaya devam etti. Öğrencilerin büyük bölümü Atatürk İlköğretim Okulu'na gönderidi.

Ahlak Yasası istemişti

Yaptığı çürük okul yüzünden devletle mahkemelik olan TBMM Çevre Komisyonu üyesi Naci Aslan (61), 2002'de TBMM Etik Komisyonu'nun kurulmasına ilişkin 'Siyasi Ahlak Yasası', 2003'te de "Yolsuzlukla Mücadele Günü" düzenlenmesine dair yasa tekliflerinde bulunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber