Müdürlere 'Engelli' eğitimi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Nisan 2007 10:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı, engelli öğrencilerin okullarda arkadaşlarıyla, öğretmen ve idarecilerle yaşadıkları iletişim zorluklarını aşmak için okul müdürlerini eğitime alacak

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü'nce 24 Mart 2007 tarihinde gerçekleştirilen ve engelli öğrencilerin eğitim kurumlarında yaşadıkları sorunların ele alındığı ?Engelli Çalıştayı?nda, bu öğrencilerin ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldığı görüldü. Yaşanan sorunların maddi temelli olmaktan öte öğrencilere, arkadaşlarının, öğretmenlerinin ve idarecilerin yaklaşımlarından kaynaklandığı belirlenen çalıştayda, engelli öğrencilere ilişkin başta idareciler olmak üzere öğretmenlerin eğitiminin gerekliliği konusunda görüş birliği oluştu.

MÜDÜRLER EYLÜL AYINDA EĞİTİLECEK

İlköğretim Genel Müdürü Yüksel Özden, okul müdürlerine eylül ayında Ankara'da vermeyi öngördükleri 1 haftalık eğitime, engelli öğrencilere yaklaşımın nasıl olması gerektiğine ilişkin ders konusu da ekleme kararı aldıklarını söyledi. Engelli öğrencilere yaklaşımda ?hepimiz engelliyiz? diyen Özden, ?Bu davranış şeklini mutlaka değiştireceğiz. Bunun için bir yandan da formatör öğretmenlere eğitim vereceğiz? dedi.

Özden, yeni atanan öğretmenlere, atandıkları yerde 1 yıl boyunca verilen eğitim kapsamında engelli öğrencilerle ilgili eğitim de verilmesini planladıklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber