Orgenerale pahalıya mal olan yemek

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 02 Nisan 2007 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Askeri şurada atama bekleyen bir orgeneralin atamasının İzmir'de ünlü bir gazeteciye verdiği yemek yüzünden eski Genelkurmay Başkanı Özkök'ün engeline takıldığı ortaya çıktı.

Metehan Demir'in köşe yazısı

Eski Genelkurmay Başkanı Em. Orgeneral Hilmi Özkök döneminde zamanla ortaya çıkacak önemli bir o kadar da ilginç olaylar yaşandı. Bunlardan birini o günlere bizzat tanıklık eden bir isim anlattı. Kişilik haklarına saygı çerçevesinde isimleri vermeyeceğiz ama olayı okuyunca siz de rahatlıkla tahmin edebilirsiniz. İsterlerse kendileri de açıklar.

Olay, İzmir'de geçiyor. Yazıları ile Türkiye'de etkili olan ünlü bir köşe yazarı çalıştığı gazetedeki yaşadığı bazı sorunlar nedeni ile kafa dinlemek için İzmir'e gelir. Orada yıllardır tanıdığı dostu bir orgeneralle karşılaşır. Gazetecinin başka programı olmasına rağmen orgeneral "Gel benim misafirim ol" deyince kıramaz. Çok keyifli bir hafta geçirir.

Bir süre sonra, o orgeneral Şura için Ankara'ya gelir. Kafasında daha sonra önü açılabilecek iyi bir makama tayin olmak vardır. Ancak, bu gerçekleşmez. Çünkü, Orgeneral Hilmi Özkök kabul etmez. Buna biraz içerleyerek gider ve Özkök Paşa'ya bunun nedenini nazik bir şekilde sorar. Yanıt hiç umulmadık bir bilgi üzerine kurulu olur: "Paşam, sen bana her fırsatta en ağır yazıları yazan bir ismi günlerce ağırladın. Hem de bunu sen teklif ettin. Peki senin bu yaptığın doğru muydu?" Unutmadan; bu köşe yazarının olayın sonuçlarının nelere mal olduğundan bile haberi yok.

SABAH

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber