Başbakan Yıldırım: Telefona çıkmayan müdürü bana bildirin

AK Parti'nin Afyonkarahisar'daki kampına milletvekillerinin bürokrasi isyanı damgasını vurdu. Başbakan Yıldırım'ın bürokratlardan şikayet eden vekillere, "Telefonunuza çıkmayan bir müdür olursa bana bildirin" dediği öğrenildi

Kaynak : Karar
Haber Giriş : 11 Ekim 2017 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan Yıldırım: Telefona çıkmayan müdürü bana bildirin

EROL METİN

AK Parti'nin Afyonkarahisar'daki istişare toplantısının son gününe milletvekillerin bürokrasi yakınmalarının damga vurduğu öğrenildi. Söz alan bazı milletvekilleri, illerindeki sıkıntılarla ilgili aradıkları bürokratlara ulaşamadıklarını belirterek "Bürokrasi siyasetin üzerinde" ifadesini kullandı. Eleştirilere hak veren Yıldırım "Bir genel müdürün milletvekilinin telefonuna çıkmaması söz konusu olamaz. Seçilmiş kişiler her zaman bürokrasinin önündedir. Telefonunuza çıkmayan bir bürokrat olursa bana bildirin" dedi. Yıldırım'ın vekillere daha çok bakanlarla iletişime geçmelerini tavsiye ettiği, gerek görülmesi halinde bürokratların muhatap alınması gerektiğini söylediği kaydedildi.

SERT SÖYLEM KÜRTLERİ RAHATSIZ EDİYOR

IKBY'de 25 Eylül günü gerçekleştirilen bağımsızlık referandumu da toplantının gündem maddelerinden birini oluşturdu. Referandum sonrası yaşanan tartışmalara değinen Güneydoğu illerinden bir milletvekili, hükümetin IKBY'ye yönelik üslubunun çok sert olduğunu, daha yumuşak ve hassas bir dil kullanılmasının yerinde olacağını belirtti. Bölgedeki Kürt vatandaşların sert söylemlerden rahatsızlık duyduğunu dile getiren milletvekilini dinleyen Başbakan Yıldırım'ın dile getirilen hususları not ettiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber