10-15 kişilik bir mini valiler kararnamesi hazırlandı

Haber Giriş : 02 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaş haddinden 1 Temmuz'da emekliye ayrılacak Ankara Valisi Yahya Gür'ün yerine atanacak isim konusunda, mülki idarede yoğun kulis yapılıyor. Gür'le birlikte dört valiyi kapsayan, 10-15 kişilik bir mini valiler kararnamesi hazırlandı.

Temmuz ayın mülki idare için hareketli günler yaşanacak. Temmuz, mülki idare ve emniyet teşkilatı için "kararnameli" bir ay olacak. Edinilen bilgiye göre, yaş haddinden 1 Temmuz'da emekliye ayrılacak Ankara Valisi Yahya Gür'ün yerine atanacak isim konusunda mülki idarede yoğun kulis yapılıyor. Gür'le birlikte aynı dönem emekli olacak Aydın, Trabzon ve Düzce valilerini de kapsayan, 10-15 kişilik bir mini valiler kararnamesi hazırlandı. Henüz taslak aşamasında olan kararname ile İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, büyük ihtimalle Gür'ün yerine Ankara'ya atanacak. Ankara için düşünülen bir kaç isim arasında Bursa Valisi Oğuz Kaan Köksal da bulunuyor. Göksu'nun, İstanbul'a atanabileceği de ifade ediliyor. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Temmuz ayı içinde Emniyet Genel Müdürlüğü Daire Başkanlıkları ile il emniyet müdürlükleri arasında da kapsamlı değişiklikler yapacak. Önümüzdeki günlerde 100'e yakın ikinci sınıf emniyet müdürünün birinci sınıfa terfi etmesiyle birlikte, birinci sınıf emniyet müdürlerinin sayısı 900'ü bulacak.

Emniyet teşkilatında özellikle birinci sınıf emniyet müdürlüğü kadrosundaki tıkanma, alt rütbelerde bulunan polis müdürlerinin meslekten ayrılmasına neden olurken, Emniyet Teşkilatı Kanunu'nda yapılan değişiklikle birinci sınıf emniyet müdürlüğü sayısı sınırlandırıldı.

Değişiklikle halen 800 civarında olan birinci sınıf emniyet müdürlerinin sayısı 500'e indirildi. Alt kademelerden gelen polis müdürlerinin terfi edebilmesi için birinci sınıf polis müdürlerinin sayısının 800'den 500'ün altına inmesi gerekiyor. 300'den fazla birinci sınıf polis müdürünün teşkilattan ayrılması en az 10 içinde mümkün olabilecek.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber