Hükümetin rektörlere VIP yasağı getirereceği iddia ediliyor

Haber Giriş : 02 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Havaalanlarına VIP (Very Important Person) statüsüyle ayrı bölümlere giriş-çıkıp yapanlara ilişkin uygulamayı yeniden düzenleme çalışmalarında olan hükümetin, sürekli gerginlik yaşadığı rektörlere VIP yasağı getirerek cezalandırma amacında olduğu iddia edildi.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek`in açıklamalarıyla gündeme gelen havaalanlarındaki VIP uygulamasını yeniden düzenlemeyi planlayan hükümetin, kimleri uygulama kapsamına ya da dışına alacağı merakla beklenirken, VIP`nin yeni kapsamını cezalandırma yöntemi olarak da kullanılacağı öne sürüldü. İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı`nın ortaklaşa belirlediği ve Başbakanlık genelgesiyle duyurulan VIP uygulaması kapsamında AKP iktidarına en sert muhalefeti yapan üniversite camiasının kapsam dışında tutulacağı belirtildi.

REKTÖRLERE VIP YASAĞI
Edinilen bilgilere göre, hükümet başta Yükseköğretim Yasası olmak üzere üniversite araştırma fonlarına el konulması, araştırma görevlisi kadrolarının kullanımında engeller çıkartılması ve üniversite vakıflarının burs vermelerinin engellenmesi nedeniyle karşı karşıya geldiği üniversite rektörlerine VIP`ten çıkarmayı öngörüyor. YÖK Başkanı ve üyeleri ile rektörlerin geçmişten bu yana yararlandıkları VIP`ten rektörlerin yanı sıra YÖK üyelerinin de çıkartılabileceği öne sürüldü. YÖK Başkanının ise kapsam dışına alınmadığı belirtiliyor.

AKP`Lİ VEKİLDEN REKTÖRE TAKILMA
Öte yandan bir AKP milletvekilinin, geçen haftalarda Esenboğa Havaalanı`nda karşılaştığı Ankara`daki üniversitelerden birinin rektörüne ``VIP yasağı`` işaretini verdiği öğrenildi. Rektörle yeni YÖK Yasası`na ilişkin sohbet eden milletvekilinin, rektöre ``Zaten yakında VIP`e giremeyeceksiniz`` diye espri yaptığı belirtildi

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber