İlk yerli güneş paneli fabrikasında ilk adım

İlk 'Yerli Güneş Paneli Fabrikası'nın temelleri kasım ayında Ankara'da atılıyor. 2018'de üretime geçilecek.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 15 Ekim 2017 07:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İlk yerli güneş paneli fabrikasında ilk adım

Türkiye yenilenebilir enerji teknolojilerinde üretim merkezi haline geliyor. Dünyanın en yüksek teknolojisine sahip güneş panellerinin üretileceği Türkiye'nin ilk 'Yerli Güneş Paneli Üretim Fabrikası'nın temelleri önümüzdeki kasım ayında atılıyor.

450 MİLYON $ YATIRIM

Ankara Başkent Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulacak fabrikada yüzde 80 oranında Türk mühendis ve teknisyen görev yapacak. 1000 megavat güneş enerjisi santralı ihalesi mart ayında gerçekleşmiş, en iyi teklifi veren Kalyon ve Güney Koreli ortağı Hanwha ihaleyi kazanmıştı. 450 milyon dolarlık yatırımla hayata geçmesi planlanan projede 2018 sonu itibarıyla panel üretimine başlanacak. 2019'un ilk çeyreğinde ise elektrik üretimine geçilecek.

% 80'i türk mühendis

İlk etapta 500 megawatlık elektrik üretim kapasitesiyle çalışması beklenen tesiste toplamda bin megawatlık üretim hedefleniyor. Bin kişiye yakın mühendis ve teknisyenin çalışacağı fabrikayla birlikte yüzde 80'i Türklerden oluşan en az 100 araştırmacı mühendis de fabrika bünyesinde kurulacak Ar-Ge tesisinde görev alacak.

YELDA GÖKDAĞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber