Vekil öğretmenin cesedi üç gündür bulunamıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2007 11:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Muş'ta 3 gün önce kendini Murat Nehri'ne atarak intihar ettiği iddia edilen vekil öğretmeninin cesedi, tüm aramalara rağmen bulunamadı.

Geçen hafta Muş'un Göçmenler mezrası yakınlarında kendisini Murat Nehri'ne atarak intihar ettiği öne sürülen Harun Can'ın cesedi bulunamıyor. Muş Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri ve İl Sivil Savunma Müdürlüğü dalgıçlarının 3 gündür sürdürdüğü çalışmalar sonuç vermezken, cesedin bulunamaması büyük üzüntüye sebep oluyor. Su seviyesinin yüksek olması ve suyun çamurlu olması sebebiyle arama çalışmaları güçlükle sürdürülürken, aralıklarla yağan yağmur sebebiyle bazen çalışmalara ara verildiği belirtildi.

Varto ilçesine bağlı Şanlıca Köyü İlköğretim Okulu'ndaki öğrenciler de öğretmenlerinin Murat Nehri'nde boğulmasından ötürü büyük üzüntü duyduklarını söyledi. 3 gündür okul çıkışında Murat Nehri'nin kenarına gelerek bir süre bekleyen öğrenciler, öğretmenlerinin bulunmasını istediklerini belirtti.


Nehirde kaybolan öğretmeni arayan ekip büyük tehlike atlattı3 Nisan 2007

MUŞ'un Varto İlçesi'ne bağlı Şanlıca Köyü'nde vekil öğretmenlik yapan Harun Can'ı (22) bulmak için arama- kurtarma çalışması yapan Sivil Savunma görevlileri, Murat Nehri'nin azgın sularında mahsur kaldı.

Muş Sivil Savunma Müdürlüğü'nün 4 kişiden oluşan kurtarma ekibi, geçen cumartesi günü kaybolan öğretmen Harun Can'ı bulmak için çalışmalara başladı. Tarihi Murat Köprüsü yakınlarında Sivil Savunma'nın kurtarma botu kayalara çarptı ve görevliler nehirde mahsur kaldı. Bunun üzerine Sivil Savunma görevlileri, telsizle arkadaşlarından yardım istedi. Jandarma'dan alınan destekle Murat Köprüsü üzerine çıkan görevliler, botta mahsur kalan ekibe halat atarak akıntıya kapılmasını önledi. Daha sonra ilkel sal ile yardım götürülmek istendi. Ancak başarılı olamayınca, halatla çekildi. Yaklaşık bir saat kadar süren çalışmalar sonucu Sivil Savunma görevlileri, kurtarıldı.

ÖĞRENCİLERİ ÜZGÜN

Öte yandan öğretmenlerinin 4 gündür Muş ve Van'dan gelen Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlikleri'nin balık adamları tarafından aranmasına rağmen bulunamamasına üzüldüklerini belirten öğrenciler, çalışmaları büyük bir dikkatle izliyor. Çok sevdikleri öğretmenleri Harun Can'ın bulunması için dua ettiklerini söyleyen öğrencilerden Pınar Özlü, ?Hayatından ümidimizi kestiğimiz öğretmenimizin hiç olmazsa cesedini bulmak istiyoruz. Okuldan çıkar çıkmaz buraya gelip çalışmaları izliyor, bazen de öğretmenimizi buluruz umuduyla nehir boyu geziyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber