En iyi maliye bakanı para yok diyendir

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 04 Nisan 2007 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, tek haneli rakamlara inen enflasyonun daha da düşmesi için çalıştıklarını ve uyguladıkları disiplinli mali politikalarla Merkez Bankası'na destek olmaya gayret ettiklerini söyledi.

Bilkent Üniversitesi ile Maliye Bakanlığı'nın düzenlediği İktisadi Yönetimde Güncel Konular Konferansı'nda konuşan Unakıtan, ekonomide gelinen aşamanın sevindirici olduğunu, ancak mali disiplin uygulamaları ile yapısal reformların devam ettirilmesi gerektiğini vurguladı. Kamu kesimi borçlanma gereğinin GSHM'ye oranının gerilediğini vurgulayan Unakıtan, aynı iyileşmelerin faiz dışı fazla hedeflerinde de görüldüğünü anlattı. Unakıtan, ?'Bunları söylemesi kolay ama yapmanın ne kadar zor olduğunu bir ben bilirim, bir de Allah bilir. Öyle anlar yaşadım ki, diyor ki ?Sayın bakanım bu parayı almadan bu kapının önünde yatarım, gitmem' diyor. Ben de dedim ki ?Hiç kapının önünde yatmaya gerek yok, içeride bir tane yatak var, gel oraya yat' ama para yok'' diye konuştu. En iyi Maliye Bakanının en iyi ?'para yok'' diyebilen olduğunu söyleyen Unakıtan, bunu yaptığını ve neticesini aldığını kaydetti.

BABACAN İKNA EDER

Unakıtan, Telekom parasının paranın ne zaman bozdurulmasına Hazine'nin karar vereceğini kaydetti. Geçen yıl TMSF'nin piyasaya sürdüğü dövizden Bakan Kürşad Tüzmen'in rahatsız olduğu ve aynısının Telekom'un gelirinin piyasaya sürülmesi ile yaşanabileceği hatırlatılması üzerine Unakıtan ìO zaman Ali Babacan' söylerim Tüzmen ile konuşsun ona göre hareket edeyimî dedi. Konferansta konuşan Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da artık Türk ekonomisinin krize yakın bir ekonomi olmadığını kaydetti .

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber