Bağ-Kur'lulara 'Önce öde' uygulamasına son talimatı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Nisan 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, sanatçılar Metin Şentürk ve Seray Sever'in sunduğu "Sabahın Körü" adlı programı telefonla arayarak karaciğer nakli konusunda sıkıntı yaşayan ailenin masraflarını üstlenmesi, Bağ-Kur'lulara da umut oldu.

Başbakan Erdoğan, Bağ-Kur'lularda "sağlık harcamalarını önce ödeyip sonra tahsil etme uygulaması"na son vereceklerini açıkladı. Başbakan Erdoğan, dün Halep'e giderken şunları söyledi:

"Programı izleyince yayını aradım. Görüşmeden sonra özel kalemime talimatı verdim. Her iki bakan arkadaşımla gerek Murat Bey'le (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Basesgioğlu) gerek Recep Bey'le (Sağlık Bakanı Recep Akdağ) konuyu görüştüm. Bakan arkadaşlarım da konuyu ele almış vaziyetteler. Oğul ve babanın ameliyatı gerçekleşti. Allah'tan kendilerine şifalar diliyorum. Biz aileye herhangi bir yük olmadan bu işi bitirmiş olacağız. Türkiye Cumhuriyeti devleti sosyal bir devlettir ve bunun gereğini yapar. Aslında o olayın yansımalarında bir şey var. Biliyorsunuz, Bağ-Kur'lu parayı ödeyip sonra tahsil ediyor. Burada bir yanlışlık var ve bunu gidereceğiz. Aynen onlar da Emekli, SSK'lı nasıl uygulamayla karşı karşıyaysa Bağ-Kur'luyu da aynı noktaya getireceğiz."

Bu arada Dokuz Eylül Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde 10 saatlik operasyonla oğul Hüseyin Yılmaz'dan alınan karaciğer parçası babası Ali Yılmaz'a nakledildi. Nakil ekibinin başkanlığını yapan Prof. Dr. İbrahim Astarcıoğlu, ameliyatın başarıyla sonuçlandığını, ancak hastanın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu söyledi. Bolu İzzet Baysal Üniversitesi öğrencisi Hüseyin Yılmaz ise ameliyat öncesi babasının gün geçtikçe kötüleştiğini söyleyerek, "Bu son şansımızdı, zorla da olsa ailemi nakil için ikna ettim. Mutluyum ama babam yoğun bakımdan çıkmadan sevinmem mümkün değil. Sayın başbakanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber