Eğitim-Sen, imam hatiplerin genel liseye çevrilmesini önerdi

Haber Giriş : 02 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Türkiye`nin din görevlisine duyduğu ihtiyacın belirlenerek, ihtiyaç fazlası imam hatip liselerinin tüm ekipmanlarıyla genel lise haline çevrilmesi gerektiğini belirtti.

Dinçer, yaptığı yazılı açıklamada, Yükseköğretim Yasası`nın bazı maddelerinin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından iade edilmesinin bir şans olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Yasanın bazı maddelerinin ``veto edilmesinin`` ardından, din eğitiminin seçmeli ders olarak liselere taşınması yönünde kimi önerilerin ortaya atıldığını ifade eden Dinçer, şunları kaydetti:

``Bunu, tehlikeli bir durum olarak değerlendiriyoruz. Bu gerçekleşirse, laik eğitim ilkesi daha da gerilere götürülecektir. Zaten din derslerinin zorunlu dersler arasında olması başlı başına bir sorun yaratmaktadır ki, yeni durum sorunların yoğunluğunu artıracaktır.``

Türkiye`nin din görevlisine duyduğu ihtiyacın belirlenerek, imam hatip liselerinin buna göre yeniden düzenlenmesi gerektiğini kaydeden Dinçer, ``İhtiyaç fazlası okullar, tüm ekipmanlarıyla genel lise haline çevrilmelidir. Bu, imam hatip tartışmalarını kendiliğinden ortadan kaldıracaktır`` dedi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber