Parkinson olmamak için bunlara dikkat edin!

Yapılan araştırmalar cep telefonları ile Parkinson ve Alzheimer hastalığı arasında ilişki olduğunu ortaya koyuyor. Gençlerde bile görülmeye başlanan Parkinson ve Alzheimer ile cep telefonu arasında nasıl bir ilişki var?

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 21 Ekim 2017 13:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Parkinson olmamak için bunlara dikkat edin!

Cep telefonu kullanımı günümüzde çocuklara kadar inmiş durumda. Üstelik cep telefonları gün içinde uzun saatlerce hatta gece yatağımızın baş ucunda dahi bizimle beraber. Cep telefonu ile bu denli yakın ilişkimiz peki nelere yol açıyor?

Dünyada cep telefonlarının sinir sistemlerine yönelik zararı olup olmadığı konusunda araştırmalar yapılıyor. Gün içinde saatlerce kullandığımız ve sinyal yayan cep telefonları bize ne gibi zarar veriyor? Cep telefonu kullanımı çocuk yaşa kadar inmişken, cep telefonları genç yaştakilere nasıl zarar veriyor?

Halk arasında yaşlı hastalıkları olarak bilinen Parkinson ve Alzheimer hastalığı ile cep telefonu arasında ilişki saptandı. Prof. Dr. Temel Yılmaz, Gazete Habertürk'teki köşesinde cep telefonu ile Parkinson ve Alzheimer hastalığı arasındaki bağlantıyı kaleme aldı.

Parkinson, eskilerde 65 yaş üstü hastalığı olarak bilinirdi fakat artık yaşlı hastalığı değil. Parkinson, 40 yaş üstü popülasyonda giderek artıyor. Özellikle son yıllarda Parkinson hastalığının daha genç yaşlarda ortaya çıkması bilim insanlarını araştırmaya sevk etti.


Danimarka'da 400 bin kişinin üzerinde yapılan değerlendirmede, cep telefonu kullanımı ile Parkinson ve Alzheimer hastalığı arasında bir ilişki olduğu saptandı. Peki gün içinde saatlerce cebimizde taşıdığımız, yatarken bile yanı başımızda tuttuğumuz cep telefonları bu hastalıklara nasıl yol açıyor?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber