Safra kesesi değil sanki taş ocağı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2007 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bingöl Devlet Hastanesi'nde, ameliyat olan çocuğunu ziyarete gelen bir bayanın sancıları artınca ameliyata alındı. Yaklaşık 3 saat süren ameliyat sonrası safra kesesinden 642 taş çıkarıldı.

Fıtık ameliyatı olan Fırat Kılıç isimli oğlunu ziyarete giden 8 çocuk annesi Halise Kılıç'ın sancıları artınca Genel Cerrah Operatör Dr. Orçun Oral Şentürk tarafından ameliyata alındı. Yaklaşık 3 saat süren ameliyat sonrası Kılıç'ın sahra kesesinden irili ufaklı 642 taş çıkartıldı. Yaklaşık 8 yıldır sancılar içinde yaşadığını belirten Kılıç, defalarca hastaneye gittiği halde yüksek tansiyon nedeniyle ameliyat edilmediğini kaydetti. Yaşadığı sancılar yüzünden hayatı yaşayamaz duruma geldiğini ifade eden Kılıç, "Sürekli sancım vardı. Sancılarım yüzünden her hastaneye gelişimde yüksek tansiyon hastalığımdan dolayı bir türlü ameliyata alınamadım. Ama bu kez hocamız beni ameliyata alarak sağlığıma kavuşmamı sağladı. Safra kesemden çıkan taşları hayatım boyunca sağlayacağım ve beni sağlığıma kavuşturan doktora da ömür boyu minnettarım" dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren Dr. Orçun Oral Şentürk ise ameliyatın oldukça başarılı geçtiğini belirterek, "Kılıç'ın yüksek tansiyon hastası olduğu içinde yıllardır uygun bir ortam bulunarak ameliyata alınamamış. Ancak bu sefer fazla sancı çektiği için öncelikle tansiyonu düşürerek ameliyata aldım. Açıkçası ben de bu kadar taş çıkacağına inanmıyordum. Taşları görünce ben de hayret ettim. Merak edip tek tek saydığımda 600'ün üzerinde olduğunu gördüm. Hastamızın sağlık durumu iyi. Bugün yarın taburcu edeceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber