İsim benzerliği yuva yıktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2007 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da 25 yıl çalıştıktan sonra emeklilik için başvurduğu SSK'dan, kendisiyle ismi, baba adı, doğum yeri ve doğum tarihi aynı olan başka bir kişinin emekli olduğunu öğrenen Hakkı Erdoğan'ın yuvası dağıldı. Eşi ve çocukları terk edince parklarda yaşamaya başlayan Erdoğan, "SSK hayatımı söndürdü" diyerek yardım istedi.

1976 yılında sigortalı olarak işe başladıktan sonra çeşitli kuruluşlarda 25 yıl çalışan Hakkı Erdoğan (47), son çalıştığı iş yerinden 2005 yılının Aralık ayında emekli olmak için dilekçe verdi. 2 ay sonra emeklilik işlemlerini kontrol ettirmek için Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Adana İl Müdürlüğü'ne giden Erdoğan, burada, kaydının Emekli Sandığı'nda bulunduğunu ve "birkaç yıl önce emekli olduğunu" öğrendi.

Evli ve 5 çocuk babası Erdoğan, bugüne kadar emekli maaşı alamadığı için emekli olup olmadığını araştırmaya başladı. Kendisiyle adı soyadı, doğum yeri, doğum tarihi ve baba adı aynı olan bir başka Hakkı Erdoğan'ın bulunduğunu, 1976 yılında başlayan sigortasının da bu kişinin üzerine kaydettirildiğini öğrenen Erdoğan, durumu SSK Sigorta İşleri Genel Müdürlüğü Tahsisler Daire Başkanlığı'na bildirdi.

Sigorta İşleri Genel Müdürlüğü Tahsisler Daire Başkanlığı da, SSK Adana Sigorta İl Müdürlüğü'ne bir yazı göndererek kendi kayıtlarında sigortalıların farklı şahıslar olduğunun tespit edildiğini bildirerek, gereğinin yapılmasını istedi. SSK Adana İl Müdürlüğü ise, emeklilik hakkını aynı isimli Adana Defterdarlığı'nda çalışan Hakkı Erdoğan'ın 2001 yılında elde ettiğini, bu durumda yapacakları bir şey olmadığını bildirdi.

Diğer Hakkı Erdoğan'ın 1989, kendisinin ise 1976 yılından beri sigortalı göründüğüne dikkat çeken Erdoğan, çalıştığı iş yerlerinden maaş bordrolarını ve şahit getirip ilgili kuruluşlara sunmasına rağmen bir türlü emekli olamadı.

Emeklilik maaşı alamadığı için borçlarını ödeyemediğini belirten Erdoğan, "Kayıtlarda benimle adı soyadı, doğum yeri, doğum tarihi ve baba adı aynı olan Hakkı Erdoğan var, ama bu kişinin ana adı ve doğum ay ve günleri farklı. Bunu nasıl dikkate almazlar. Sonuçta, bir memur hatası olabilir. Ama ben çok mağdur oldum. Emekli maaşımı alamadım, borçlarımı ödeyemedim. Avukat tutacak param yoktu, yasal hakkımı arayamadım. Ev sahibi evden attı, eşim ayrıldı, kız çocuğum okuldan atıldı. Valilik ve kaymakamlıktan yardım istedim, 'Yeşil Kart'ın yok, sana yardım edemeyiz, SSK'lısın' dediler. 40 kapıya gittim bu yaştan sonra kimse iş vermiyor. Eşim dostum da sırtını dönünce çaresiz kaldım, artık parklarda yaşıyorum. Bittim ben perişanım. SSK hayatımı söndürdü. Çözüm bulunmazsa intihar edeceğim" dedi.

16 aylık süreçte yaşadığı sıkıntılardan dolayı perişan olduğunu söyleyen Hakkı Erdoğan, içine düştüğü çıkmazdan kurtulmak için tek çaresinin, başkasına verilen 490 günlük prim eksiğini tamamlamak için 2 bin 150 YTL'lik askerlik borçlanması yatırmak olduğunu ifade ederek, hayırsever kurum ve kuruluşlardan yardım istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber