139 milletvekili hakkında suç duyurusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2007 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - CHP, TBMM Genel Kurulunun 14 Şubat tarihli birleşimde bulunan 139 AK Parti'li milletvekili hakkında, "resmi belgede sahtecilik, belgeyi bozma, yok etme ve gizleme" gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, TBMM Genel Kurulunun 14 Şubat tarihli birleşiminde, CHP'nin yoklama talebinde bulunduğunu anımsattı.

Anadol, 27 kişinin Genel Kurulda olmadığı halde, adlarına pusula verildiğini tespit ettiklerini kaydetti.

Bunun üzerine TBMM Başkanı Bülent Arınç'a iki kez yazı gönderdiklerine işaret eden Anadol, Arınç'ın, "oy pusulalarının ortada olmadığı" cevabını verdiğini belirtti.

Anadol, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvurduklarını bildirdi.

Havaların ısınmasıyla birlikte siyasetin de ısındığını,cumhurbaşkanı seçimi yaklaştıkça siyasal tansiyonun da yükseldiğini ifade eden Anadol, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "sinirleri bozuk bir şekilde televizyonlara çıktığını, her sorudan rahatsız olduğunu" savundu.

Anadol, her geçen gün, "ağzı bozuk" bir başbakan ile karşı karşıya kaldıklarını öne sürdü.

Kemal Anadol, Erdoğan'ın, "frenlerini tutamayıp, cibilliyetten başlayarak çok çirkin cümleler kurabildiğini, bunun demokrasi açısından iyi olmadığını" söyledi.

CHP'li Kart da 139 AK Parti'li hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ancak, tamamının sahte oy kullandığını iddia etmediklerini belirtti. Kart, gerçeğin ortaya çıkması için Genel Kurulda bulunan 139 milletvekilinin tamamı hakkında suç duyurusunda bulunmaları gerektiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber