'Şehitlerin olması terörle mücadeleyi etkilemeyecektir'

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Trabzon'un Maçka ilçesinde Eren Bülbül adlı genci şehit eden bölücü terör örgütü mensuplarından birisinin dün yakalandığını öğrendiklerini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2017 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Şehitlerin olması terörle mücadeleyi etkilemeyecektir'

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında toplandı.

Bu durumu memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Usta, "Şehitlerin olması terörle mücadeleyi etkilemeyecektir. Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun." dedi.

Usta, dün Genel Kurulda pusula vererek oylamaya katılan 15 milletvekilinin salonda olmadığının tespit edildiğini ve bu durumun hoş olmadığını söyledi. Kusurun ne olduğunun anlaşılması adına bir araştırma yapılması gerektiğini savunan Usta, "Bu olay hiçbir şekilde TBMM'nin saygınlığına yakışmıyor. Bunu tasvip etmek de üzerini kapatmak da mümkün değildir. TBMM, Türk milletinin temsil edildiği yerdir. Meclisin saygınlığını azaltacak davranışlardan kaçınmak lazım." diye konuştu.

- "Tüm belediye başkanları serbest bırakılmalıdır"

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu da eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile Fırat Anlı'nın tutukluğunun birinci yılında olduğunu söyledi.

Kayyumların toplumda tahribat yarattığını öne süren Kerestecioğlu, "Türkiye'de yerel yönetim diye bir şey kalmadı çünkü yerelin kendi kendini yönetmesine izin verilmiyor. Gültan Kışanak ve tüm belediye başkanları serbest bırakılmalıdır." ifadesini kullandı.

- "Gereği yapılmalıdır"

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de Aşık Veysel'in 123. doğum günü olduğunu belirterek, Veysel Şartıroğlu'nun mütavazı bir yaşamın sonrasında Türkiye'ye onurlu bir isim bıraktığını dile getirdi.

AK Parti iktidarını ise hiç kimsenin iyi olarak anmayacağını vurgulayan Gök, "Dün akşam sahte oy pusulası ile oylamaya katılanlar olduğu tespit edildi. Tutanaktan çıkarılan isimler hakkında işlem yapılmasını talep ediyorum. Böyle bir tablo TBMM'nin saygınlığına gölge düşürmüştür. İktidar partisinin iyi hatırlanmayacağı olaylardan birisidir. Kendileri gidecek ama iyi bir ad bırakmayacaklar geride. Her kimse bu isimler teşhir edilmeli ve gereği yapılmalıdır." dedi.

- " Hepimizin boynunun borcudur"

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise bazı milletvekillerinin parmak okutmasını gerçekleştiremediğinde pusula ile oylamaya katıldıklarını söyledi.

Bu pusulalara dair nihai değerlendirmenin Başkanlık Divanı tarafından yapılacağının altını çizen Bostancı, şunları kaydetti:

"Oylamalarda pusula verenlerin dışarı çıkmaması gerektiği ifade edildiği gibi pusulaları okunuyor. Burada olmayanlar var ise onlar zaten oylamaya katılmamış sayılıyor. AK Parti grubu olarak pusula veren arkadaşların kesinlikle buradan ayrılmaması, herhangi bir şekilde olmayan kişi hakkında pusula verilmemesi hususunda bir karar ve irade sahibiyiz. Meclisin kuralları hepimiz için önemlidir. İşlerin düzgün bir şekilde sürmesini temin etmek hepimizin boynunun borcudur. Tutanaklar çerçevesinde gerekli değerlendirmeyi yapacağız."

Öte yandan gündem dışı söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar İstanbul'da gerçekleştirilen Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Sonbahar Oturumu izlenimleri, CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen yargının sorunları, HDP Van Milletvekili Lezgin Botan ise Van depremi ile ilgili birer konuşma yaptı.

İsmail Çimen

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber