Başbakan Erdoğan: "Hava atmak için Mercedes almayın"

Haber Giriş : 03 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mercedes saltanatına son

Başbakan Erdoğan, parayı nasıl kullanacağını bilmeyen belediyeler bulunduğunu belirterek, başkanlara, "Hava olsun diye Mercedes'e binen, bunun bedelini öder" uyarısında bulundu.

Başbakan Tayyip Erdoğan, parayı nerede ve nasıl kullanacağını bilmeyen belediyeler bulunduğunu belirterek, "Anadolu'nun en ücra yerinde, hava olsun diye Mercedes marka makam otosu alan, bunun bedelini öder" uyarısında bulundu.

Ankara Sheraton Otel'de düzenlenen "Yerel Yönetimler-İller Bankası Vizyonu" toplantısında konuşan Erdoğan, kamu yönetimini yeniden düzenleyeceklerini, böylece vatandaşların küçük bir resmi işi için Anadolu'nun ücra köşelerinden kalkıp Ankara'ya gelerek 'sağır kapıları' çalmak zorunda kalmayacağını belirterek, "Boş koridorlar, tozlu dosyalar, imza üstüne imzalar, paraf üzerine paraflar, 'bugün git yarın gel'ler artık bu yasalarla tarihe karışacaktır. Her problem yerinde çözülecektir, her yara kanadığı yerde iyileştirilecektir" diye konuştu.

'Hava atmaya' para yok

Belediyelere İller Bankası aracılığıyla para ödendiğini, buna rağmen personelinin maaşını ödeyemeyen belediyeler bulunduğunu ifade eden Erdoğan, "Parayı yönetemeyen belediyelerimiz var, kusura bakmasınlar. Paranın nerede, nasıl kullanılması gerektiğini de bilmek gerekir" dedi.

Erdoğan, belediyelerin kaynaklarını yerinde kullanmaları gerektiğini de ifade ederek, başkanları, "Anadolu'nun en ücra bir yerinde, hava olsun diye Mercedes makam otosu almaya kalkarsan; kendine 3 yerine 6 odalı belediye sarayı yaparsan; kusura bakma, bunun bedelini ödersin" diye uyardı.

Başbakan Erdoğan, "belediyelere yüzde 40 kesinti, yüzde 60 ödeme yapılacağını" da bildirdi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber