Okulda 'akıllı kart' uygulaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2007 12:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İzmir'de bir meslek lisesi, okulda güvenliği sağlayabilmek amacıyla ''akıllı kart'' uygulaması başlattı.

Mecliste kurulan Çocuk ve Gençlerdeki Şiddeti Araştırma Komisyonu, illerde sürdürdüğü çalışmalarını rapor haline getirmeye başladı.

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksektepe, AK Parti Giresun Milletvekili Hasan Aydın, AK Parti Manisa Milletvekili Hakan Taşçı ve CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı'dan oluşan alt komisyon, İzmir'deki incelemelerini rapor haline getirerek Komisyona sundu.

Raporda, bir meslek lisesi yöneticisinin ifadelerine de yer verildi.

Rapora göre, lise yöneticisi, Komisyon üyelerine, öğrencilerini, öğretmenini ve okulunu korumak için bir firmayla 4 aylık ortak çalışma sonunda ''Akıllı Kart'' projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Yönetici, öğrenci ve personel giriş çıkışlarını kontrol altına almak için ana bilgisayara ve müdür yardımcısının bilgisayarına bağlı turnike sistemi kurulduğunu belirtti.

Lise yöneticisi, bu sistemin çalışması için kişinin kimliği üzerine yazılı ve formatlanmış çipli elektronik kart kullanıldığını, öğrencinin, bu kartla okula giriş- çıkış yapabildiğini, dersi bitmeyen veya izinli olmayan öğrenci kartını turnikenin elektronik okuyucusuna gösterdiğinde, turnikenin kollarının, geçişe izin vermediğini ifade etti.

''AFFA BAŞVURULMASIN"

Okul yöneticileri ve öğretmenlerle yapılan toplantı sonuçlarına da yer verilen raporda, öğretmenlerin, öğrenci aflarına sık sık başvurulmaması, sınıf geçme sisteminde öğrenciyi disiplinsizliğe, hedefsizliğe yönelten değişikliklere gidilmemesi taleplerine yer verildi.

İkili eğitime son verilmesi, beden eğitimi, resim ve müzik derslerinin önemini artıracak düzenlemeler yapılması önerildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber