Genç kızın dramına Meclis el koydu

7 çocuk babası tarafından kaçırıldıktan sonra kurtarılan 17 yaşındaki genç kız, TBMM'ye tehdit edildiğini bildirdi. TBMM, bakanlığı ve valiliği harekete geçirdi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 30 Ekim 2017 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Genç kızın dramına Meclis el koydu

ÖNDER YILMAZ Ankara

TBMM, Mardin'de kaçırılan ve evlendirilmek istenilen 17 yaşındaki H.Ş.'nin dramına el attı. Mardin Yeşilli'de evinin önünden evli ve 7 kız çocuğu babası 55 yaşındaki M.A.S. tarafından kaçırılan H.Ş.12 gün sonra operasyonla kurtarılıp ailesine teslim edildi. Ancak tutuklanan kişilerin aileleri şikayetini geri alması için H.Ş.'yi tehdit etmeye başladı. H.Ş. çareyi TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurmakta buldu. H.Ş. Meclis'e yolladığı dilekçede, tutuklanan kişilerin serbest bırakılması halinde yeniden kaçırılacağına dair tehdit aldığını ve can güvenliğinin olmadığını bildirdi.

Koruma kalkanı

Başvuruyu hemen işleme koyan TBMM Dilekçe Komisyonu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Mardin Valiliği'ni harekete geçirdi. Yetkililer hemen genç kız ile temasa geçti. Yeşilli Kaymakamlığı, Yeşilli Belediyesi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, H.Ş.'ye can güvenliği için koruma kalkanı oluşturdu. H.Ş.'ye emniyete gidebileceği, uygun gördüğü yerde kadın konukevine alınabileceği bildirildi. H.Ş. ise baba evinde kalmayı tercih etti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, H.Ş.'nin dava sürecini takip için avukat görevlendirdi.

Devlet sahip çıktı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, TBMM'ye gönderdiği yazıda şunları kaydetti: "Yapılan görüşmede H.Ş. kendisini kaçıran kişi ve ona yardım edenlerin şu an cezaevinde olduğunu, ancak bu kişilerin ailelerinden korktuğunu, aracı kişilerin davadan vazgeçmeleri yönünde kendilerine haber gönderdiklerini ifade etmiştir. Can güvenliği tehlikesi olduğunu düşündüğü diğer aile bireyleri hakkında da tedbir kararı talep edebileceği ve isterse emniyete bizim refakatimizde gidebileceği bilgisi aktarılmıştır."

Konukevi teklifi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Meclis'e başvuran H.Ş. adlı Mardinli genç kıza, isterse uygun gördüğü bir yerde kadın konukevi hizmetlerinden faydalanabileceğini, emniyetin korumasına alınabileceğini aktardı. Bakanlık dava süreci hakkında da H.Ş.'yi bilgilendirdi. H.Ş. ise baba ocağında kalacağını ve yaşamını devam ettirmeye çalışacağını belirtti.

Avukat tahsisi

Korktuğunu Meclis'e bildiren H.Ş. adlı genç kıza, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından, devam eden dava süreciyle ilgili bilgi de verildi. Bakanlık tarafından "H.Ş.'nin talebi olursa kendisine gerekli danışmanlık ve bilgilendirme yapılması planlanmakla birlikte, kurumumuz avukatı Latife Atay tarafından adli süreçleri takip edilmektedir" açıklaması yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber