Güvenlik görevlisi ahşabı dantel gibi işliyor

Konya'da yaşayan güvenlik görevlisi Fuat Bitici, örneklerini inceleyerek öğrendiği ahşap oymacılığı sanatını, çalıştığı tarım işletmesinin küçük atölyesinde sürdürüyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2017 13:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Güvenlik görevlisi ahşabı dantel gibi işliyor

Konya'da güvenlik görevlisi Fuat Bitici, eğitimini almadan öğrendiği ahşap oymacılığı sanatında, Türk bayrağına işlediği Besmele-i Şerif, Türkiye haritasına uyguladığı Ayetel Kürsi ve Esma-ül Hüsna eserleriyle dikkati çekiyor.

Konya'nın Sarayönü ilçesindeki tarım işletmesinde güvenlik amiri olan 53 yaşındaki Fuat Bitici, 27 yıl önce görerek etkilendiği ahşap işleme sanatına merak sardı.

Ahşaba el işçiliğiyle çeşitli motiflerin işlendiği nahhatlık sanatını icra etmeye başlayan Bitici, bugüne kadar 150'ye yakın esere imza attı.

Bitlis'in Ahlat ilçesi doğumlu Bitici'nin Türk bayrağına işlediği Besmele-i Şerif ile Türkiye haritasına uyguladığı Ayetel Kürsi eserleri en çok ilgi gören çalışmaları arasında yer alıyor.

Üç ilde sergi açtı

Bitici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar üç ilde sergi açtım. İnsanlar eser bırakmak zorunda diye düşünüyorum. Ahlat'ta Selçuklu mezarlarındaki motiflerden çok etkilendim. İlçedeki eski mezar taşları üzerindeki desenlerden ahşaba uyguladıklarım oldu." ifadelerini kullandı.

Abdullah Doğan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber