Başbakan: Hurda araçta yapılan indirimin sebebi uygulamadaki olumsuzluklar

Haber Giriş : 03 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hurda araçlar konusunda aldıkları kararın uygulamada meydana gelen bazı olumsuzluklardan kaynaklandığını bildirdi.
Başbakan Erdoğan, Otomotiv Sanayii Derneği'nin 30. kuruluş yıldönümü nedeniyle Bilkent Otel'de düzenlenen toplantıya katıldı.

Törende konuşan Erdoğan, hükümetin göreve gelmesinden bu yana uyguladığı ekonomik programın yavaş yavaş meyvelerini vermeye başladığını söyledi. Düne kadar krizlerden başını alamayan ekonominin uyguladıkları kararlı ve dikkatli politikalarla yeniden rayına girdiğini ve Türkiye'yi yeniden bir üretim heyecanın sardığını ifade eden Erdoğan, ''Türkiye son 18 aylık dönemde gösterdiği yönetim performansıyla benzer sıkıntılar ve krizler yaşayan ülkeler için bir model ülke olma yolundadır'' dedi.
Başbakan Erdoğan, ''ekonominin gediklerini tıkama, söküklerini dikme'' konusunda epeyce mesafe alındığını belirterek, bundan sonra, yaptıklarının üstüne daha fazlasını koyma ve mevcut olumlu gidişatı daha olumluya doğru geliştirme çabası içinde olacaklarını kaydetti.

Hurda araçlar konusunda aldığımız karar, meydana gelen bazı olumsuzlar nedeniyledir; uygulamada etik açıdan arzu edilmeyen bazı olumsuzluklar sebebiyledir. Bir de açık ve net söylüyorum. Şeffaf olmaya mecburum. Dış ticaret açığımızın büyümesinde onun meydana getirdiği ciddi bir etkilenme olmuştur. Bu konuda böyle bir kararı almak durumundaydık. Yoksa biz otomotiv sanayimizin bu yatırımcı, teşebbüs ruhunu asla zedelemek, engellemek, böyle bir gayretin içinde olamayız. Çünkü biz sizlerle varolacağız, sizlerle mutlu olacağız, sizlerle ülkemizin hep birlikte kalkınmasına katkıda bulunacağız. Sizler güçlü olursanız ülkemiz güçlüdür, devletimiz güçlüdür. Ama sizler zayıf düşerseniz o zaman ülke, devlet zayıf düşer.'' Otomotiv Sanayii Derneği Genel Başkanı Turgay Durak, Başbakan Erdoğan'a teşekkür plaketi verdi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber