YÖK'e ağır yanıt... CHP'nin siyasi müttefiki gibi davranıyorsunuz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2007 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rektörler Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin değerlendirmelerde bulunan ve Rektörler adına Köşk için kriterlerini açıklayan YÖK Başkanı Prof Erdoğan Teziç'e AK Parti Grup Başkan Vekili Salih Kapusuz cevap verdi.

Kapusuz, düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

Bugün YÖK Başkanı Teziç'i seyrettim. Türk üniversitelerinin neden dünyada başarılı olamadığını şimdi daha iyi anladım.

Teziç'in yaptığı bu açıklamanın zamanını da çok manidar buluyorum.

5 Nisan kararlarını almaya iten nedenler de o dönemde yapılan uygulamalardı

YÖK Başkanı'nın seçim yeter sayısı ile ilgili üçte iki çoğunluk şartına yönelik iddiaları mesnetten yoksun.

Teziç, Anamuhalefet partisinin sözcüsü gibi konuşmuştur. YÖK Başkanı 2002 seçimlerinden 4.5 yıl sonra seçim sonuçları ile ilgili değerlendirmeleri hayret vericidir.

Toplantıyı toplantı yeter sayısını karar yeter sayısını sizler daha iyi bilirsiniz. Anayasa'nın 96. maddesi Anayasa'da başka bir hüküm yoksa en az üçte bir ile toplanır. Oy çoğunluğu ile karar alabilir

AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, Rektörler Komitesi'nin . Bildirinin haksız olduğunu söyleyen Kapusuz, "YÖK, CHP'nin siyasi müttefiki gibi davranıyor. Amaç, parlamento iradesine ipotek koymaya çalışmaktır." dedi.

Toplantı yeter sayısı konusunun polemik konusu yapılamayacağını söyleyen Kapusuz, 'Anayasa'nın ilgili maddesince üçte bir ile toplantı yeter sayısına ulaşılabilinir bu da 184 milletvekili eder." şeklinde açıklama yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber