Bu da YÖK Partisi

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 06 Nisan 2007 06:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yıllarca 'camiye, kışlaya ve okullara siyaset sokmayalım' diyen, bu konuda sert bildiriler yayınlayıp hükümetlere adeta 'muhtıra' veren YÖK, şimdi de 'anamuhalefet partisi' görevini üstlendi.

Bilimle uğraşmayı bir kenara koyup, siyasete soyunan Rektörler Komitesi, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin muhtıra gibi açıklama yaptı. YÖK Başkanı Erdoğan Teziç ortak bildiriyi okurken, "Cumhurbaşkanlığı makamına tarafsız bir kişi seçilmeli. Aday olacak kişilerin, geçmişte, sorumluluk doğurabilecek bir suçlandırma veya şaibe altında olmamaları gerekir. 3 Kasım seçimleri en adaletsiz sonuçları doğuran bir seçimdir, temsilde zaafiyeti olan Meclis, Cumhurbaşkanını uzlaşmayla seçmeli. Cumhurbaşkanlığı görüşmeleri 367+1 olmadan başlatılmamalı" diyerek, üstü kapalı "Erdoğan Köşk'e çıkmasın" dedi. Ortak metinde, ?Laik, demokratik hukuk devleti ve çağdaş bilime inanmış bir cumhurbaşkanın seçilmesinde hepimize sağduyu ile uzlaşıcı sorumluluklar düşmektedir" denildi.

CHP'NİN SİYASİ MÜTTEFİKİ

YÖK Başkanı Teziç'in açıklamalarına AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz cevap verdi. Kapusuz, Rektörler Komitesi'nin açıklamalarına tepki göstererek, YÖK'ü CHP'nin siyasi müttefiki olmakla suçladı. YÖK'ün girişimlerini ?doğmamış çocuğa don biçmek' olarak nitelendiren Kapusuz, ?YÖK'ü, saygılı olmaya ve yasalar çerçevesinde belirlenen kendi görev alanları içinde hizmet etmeye davet ediyorum? dedi. Kapusuz, Rektörler Komitesi'nin, siyasi kriz çıkartma gayreti içinde olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber