'Offline devlet olmamak için 'e-devlet'i kuruyoruz'

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 06 Nisan 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Yıldırım, e-devlet uygulamasında 20 kalem hizmetin test çalışmalarının ay sonunda başlayacağını söyledi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, MÜSİAD perşembe toplantılarının konuğu oldu. 'Türkiye'nin Teknoloji Vizyonu' konulu toplantıda konuşan Yıldırım, e-devlet uygulamasına geçmek için çalışma başlattıklarını ve ay sonunda 20 hizmetin sanal ortamda test çalışmalarının başlayacağını söyledi. Alt yapının büyük oranda tamamlandığını vurgulayan Yıldırım, üçüncü nesil cep telefonu lisansların da haziran ayında verileceğini söyledi.

Binali Yıldırım, 2013 yılında bilgi teknolojisine geçişi yüzde 50 oranında yakalamayı hedeflediklerini ifade etti.

AKIL TERİ ALIN TERİNİN ÖNÜNE GEÇTİ

Yıldırım, 'Akıl teri alın terinin önüne geçmiştir. Akıl terimiz de bizim çok yüksek. Akıl terini dökecek insanları sevk ve idare edecek tedbirleri alıp bunun alt yapısını kurmamız lazım' diye konuştu. Sanal ortamda gençleri zehirleyen işleri önlemek için hazırlık içinde olduklarını vurgulayan Yıldırım, gençleri ve aile birliğini korumanın en büyük öncelikleri olduğunu, güvenlikle, özgürlük alanına işi sıkıştırarak bu işin halledileceğinin düşünülmemesi gerektiğini dile getirdi. Yıldırım, 'Bunlara bir şey dememek özgürlük mü? TCK 103, 226 ve 227 maddelerine göre bunlar suçtur' dedi.

OFFLİNE OLMAYACAĞIZ

Dünyada 2,5 milyar insanın offline durumda olduğunu vurgulayan Bakan Binali Yıldırım, offline devlet olmamak için bilgi teknolojisine yönelik çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti.

Ar-Ge personeli 20'ye düşürülsün

Bakan Yıldırım'ı konuk eden MÜSİAD'ın Genel Başkanı Dr. Ömer Bolat, hükümetin AR-GE harcamaları için TÜBİTAK'a her yıl 500 milyon YTL bütçe koyduğunu, ancak işletmelerin kabul edilebilir projeleri hazırlamakta zorluk çektiğini söyledi. 50 AR-GE personeli sayısının bir eşik olarak belirlendiğini hatırlatan Bolat, 'Bu sayının 10-20'ye düşürülmesi için Maliye Bakanlığı'na müracaat ettik. KOBİ'lerin de bu teşvikten yararlanabilmesi için sayının 10-20'ye düşürülmesi en büyük dileğimiz' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber