Meryem öğretmenin azmi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Nisan 2007 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çocuk yaşta evlenerek 3 çocuk sahibi olan Meryem Berberoğlu, öğretmen kocası ve annesinin desteğiyle dışardan liseyi bitirdi, ardından girdiği ÖSS'de başarılı olarak kazandığı Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirerek hayalini kurduğu öğretmenlik mesleğine ulaştı.

İlköğretim okulunu bitirdikten sonra ailesinin okutamadığı ve 16 yaşında da İngilizce öğretmeni olan eşi Mustafa Berberoğlu ile evlenen, ardından da 2 çocuk sahibi olan Meryem Berberoğlu, ara verdiği öğrenimine dönmeye karar verdi.

Berberoğlu, zor şartlar altında hem 2 çocuğuna hem de hasta annesine bakarak kocası Mustafa'nın desteğiyle liseyi dışardan bitirdi ve ardından ÖSS'ye girdi.

İki çocuğu olmasına karşın azmiyle üniversiteden 2005 yılında mezun olmayı başaran Meryem Berberoğlu'nun, aynı yıl öğretmen olarak ataması yapıldı. Türkçe öğretmeni olarak ilk görev yeri olan Denizli'nin Tavas ilçesi Çağırgan İlköğretim Okulunda göreve başlayan Meryem Berberoğlu, geçen yıl eş durumundan Osmaniye'nin Kadirli ilçesi Hardallık köyü İlköğretim Okuluna tayin oldu.

Meryem öğretmen, ''En büyük hayalim öğretmen olmaktı. Bu nedenle okumayı hiçbir zaman aklımdan çıkarmadım, gayret gösterdim ve azmimle mücadele ederek amacıma ulaştım'' dedi.

En büyük desteği eşinin ve annesinin verdiğini kaydeden Meryem öğretmen, şöyle devam etti:

''Beni üzen tek olay, büyük destek veren ve hayalimi gerçekleştirmemi çok isteyen annemin öğretmen olmadan kısa bir süre önce hayatını kaybetmesi oldu. Öğretmenliğe başladıktan sonra da üçüncü çocuğumuz oldu. Çocuklarımı da öğrencilerimi de çok seviyorum. Güçlüklere rağmen onlarsız bir hayat düşünemiyorum.

Hayatta tüm olumsuzluklara rağmen sabrederek ve çalışarak başarının geleceğine inandığım için kazandım. İnsan yeterki bir şeyi istesin. İstediğin ne olursa olsun kazanmak ve başarmak için sonuna kadar çalışmak gerekir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber