Doğuştan felçli ilköğretim öğrencisi bakan Çelik'ten yardım istedi, hayatı değişti

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 06 Nisan 2007 14:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Belden aşağısı doğuştan felç olan Burdurlu 10 yaşındaki Fatma Ünal'ın, okullarını ziyareti sırasında Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'ten asansör ricasında bulunması adeta hayatını değiştirdi. Bakan Çelik'in ilgisiyle Fatma, hem okuluna asansör, hem akülü araba hem de kısmi bir iyileşme için ameliyat olma şansı yakaladı.

Gözleri doldu

Bakan Hüseyin Çelik, art ayında resmi bir ziyaret için gittiği Burdur'un Altınyayla ilçesinde yaşadığı bir olayı gözleri dolarak TBMM kulisinde gazetecilere anlattı. Bakan Çelik, ?Okulu ziyaret ettim. Bir kız çocuğu babasının kucağında okula gelip gidiyordu. 4. sınıf öğrencisiydi. Bana bir gül uzattı. ?Sayın Bakan bu gülü size verebilir miyim' dedi. Ben de ?tabi verebilirsin' deyip aldım. Adı Fatma idi. Bana ?sizden bir şey isteyebilir miyim' dedi. ?okulumuzda asansör olmadığı için babam her gün beni kucağında 4 katı merdivenle çıkararak sınıfa götürüyor. Bir asansör olsa beni taşımazdı' diyerek asansör istedi? diye anlattı. Fatma'nın talebi üzerine okula asansörün 40 bin YTL'ye malolacağı bilgisinin kendisine verildiğini söyleyen Çelik, bunun üzerine 50 bin YTL'yi okula gönderdiğini kaydetti. Bu durumun kendisini çok üzdüğünü ifade eden Çelik, bunun üzerine Fatma'nın tedavi olup olamayacağını öğrenmek için onları ailece Ankara'ya davet ettiğini anlattı. Hacettepe Üniversitesi rektörüyle konuştuğunu ve Fatma için randevu aldığını söyleyen Bakan Çelik, Fatma'nın muayene edildiğini kaydetti. Bakan Çelik, Fatma'nın 25 Haziran'da Ankara'ya gelerek ameliyat olacağını ve tam olarak iyileşemese de kısmi bir iyileşmenin sağlanacağını bildirdi. Bakan Çelik, Ankara'ya geldikleri zaman Fatma'ya bir de akülü araba hediye ettiklerini böylece ailesinin kucağı yerine evde ya da dışarıda daha rahat dolaşabileceğini söyledi. Bakan Çelik, Fatma'ya bir de diz üstü bilgisayar hediye ettiklerini de ifade etti.

Bakan amca...

Fatma'ya cep telefonunu verdiğini ve her zaman arayabileceğini söylediğini belirten Çelik, Fatma ile zaman zaman konuştuklarını da anlattı. Çelik, gazetecilerle sohbeti sırasında Fatma'yı arayarak kendisiyle konuştu. Minik Fatma ?amca' dediği Bakan Çelik ile konuşurken, kendisine yapılan yardımlar sebebiyle son derece mutlu olduğunu söyledi. Fatma Bakan Çelik'e yeniden teşekkür ederken, 25 Haziran'da Ankara'ya ameliyat için gelmeyi dört gözle beklediğini söyledi. Bilgisayarı sayesinde artık canının sıkılmadığını da söyleyen Fatma, bakan amcasını zaman zaman aradığını halini hatırını sorduğunu en son da Bakan amcasını Mevlit Kandili'ni kutlamak için aradığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber