Ankara'nın yeni belediye başkanı bugün belli olacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifasının ardından boşalan başkanlık koltuğu için bugün seçim yapılacak.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Kasım 2017 00:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ankara'nın yeni belediye başkanı bugün belli olacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifasının ardından boşalan başkanlık koltuğu için bugün seçim yapılacak.

Belediye Başkanlığı görevini 1.Başkanvekili Ali İhsan Ölmez yürütüyor. Ölmez başkanlığında toplanacak Meclis'te üyeler arasından ve gizli oyla başkan seçilecek. Yeni başkanın belirlenmesinde ilk iki oylamada üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu, üçüncü oylamada ise üye tam sayısının salt çoğunluğu aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, en çok oyu alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oyu alan üye belediye başkanı seçilecek. Oylar eşit olursa kura çekilecek. Yeni belediye başkanının görev süresi, yerine seçildiği başkanın görev süresiyle sınırlı olacak. AK Parti Genel Merkezinde milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve MKYK üyelerinin katılımıyla, seçilecek yeni başkan için temayül yoklaması yapılmıştı.

CHP aday göstermeyecek.

140 meclis üyesi olan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 100 AK Parti'li (Başkan dahil), 21 CHP'li, 15 MHP'li, 1 BBP'li ve 3 bağımsız belediye meclis üyesi bulunuyor.

Hafta sonunda yapılan temayül yoklamasında, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna birinci, Veysel Tiryaki ise 2. çıkmıştı.

Memurlar.net'te yer alan "Mustafa Tuna'nın, Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanı olmasını ister misiniz?" başlıklı ankette ise üyelerin yüzde 58'i Mustafa Tuna'yı tanımadığını belirtmiş, sadece üyelerin yüzde 17'si Tuna'nın başkan olmasını istemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber