Bu kadarı pes: Özürlü mühendise paspas cezası

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 07 Nisan 2007 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü, tekerlekli sandalyesi koridorları kirleten özürlü mühendisi koridorlarda paspasla dolaştırıyor.

Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü'nde görev yapan özürlü mühendis, akülü arabasıyla dolaştığı yerleri paspasla temizliyor. Mühendis Şenol Gümegi, uygulama hakkında yorum yapmak istemedi.

Orman Mühendisi Şenol Gümegi, akülü arabası ile dolaşırken, tekerleklerin kirlettiği yerleri yanında taşıdığı paspasla temizliyor. Özürlü personele karşı uyguladığı muameleden dolayı hakkında kınama cezası verilen Orman Bölge Müdürü Mehmet Zeki Temur ise uygulamayı savunuyor. Temur, "Herkes nasıl ayağını silerek içeri giriyorsa, o da akülü arabasının izlerini silmelidir. Özürlü personel için kurumun girişine rampa yaptırdım. Ayrıca bu vatandaşa bir de lojman verdim." diyor. Orman Bölge Müdürlüğü'nde 6 aydır yapılan uygulama, Erzurum Valiliği'nin İnsan Hakları Kurulu'na gelen şikayetleri internet sitesinden yayınlaması ile ortaya çıktı. İşine akülü arabası ile gelen Şenol Gümegi'nin kurum içinde akülü araba ile dolaşmasından hizmetliler şikayetçi oldu. Tekerleklerin sürekli ortalığı kirlettiğini belirten temizlik görevlileri, durumu Bölge Müdürü Temur'a iletti. Bölge müdürü de hizmetlileri haklı bularak Gümegi'den işe koltuk değnekleri ile gelmesini istedi.

Şenol Gümegi'nin şikayeti üzerine Erzurum İl İnsan Hakları Kurulu bir üyesini görevlendirerek iddiayı araştırdı. Yapılan inceleme sonunda Gümegi'yi haklı bulan Kurul, Orman Bölge Müdürlüğü'nü uyardı. Gümegi, işine tekerlekli sandalye ile gitmeye devam ederken, kurum amirinin talimatı üzerine işyerinde dolaşırken yanında paspas taşıyıp, geçtiği yerleri temizliyor. Orman Bölge Müdürü Mehmet Zeki Temur ise olayın abartıldığını savunarak, "Herkes nasıl ayağını silerek içeri giriyorsa, o da akülü arabasının izlerini silmelidir." diyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber