Köşk mitingine adam toplamak için üniversiteden ücretsiz otobüs

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 08 Nisan 2007 09:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin, Köşk seçimiyle ilgili mitingine en büyük desteği bazı rektörler veriyor. Katılımı artırmak için İnönü Üniversitesi'nin sınavları ertelemesinin ardından Çukurova Üniversitesi de, ücretsiz otobüs tahsis etti. Ancak bu, öğrencilerin mitinge ilgisini artırmaya yetmedi.

ADD'nin 25 Ekim 2003 tarihinde düzenlediği mitingde açılan ?Ordu göreve' pankartı tepki toplamıştı.

Atatürkçü Düşünce Derneği, şubeleriyle birlikte 14 Nisan'da düzenleyeceği mitinge hazırlanıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde gerçekleştirilmesi planlanan mitingin amacı, Köşk'e bir AK Partilinin çıkmasını engellemek. Derneğin 'Cumhuriyet Mitingi' adını verdiği gösteriye katılımın yüksek olması için Genel Başkan emekli Orgeneral Şener Eruygur, bir süredir Ankara'da temaslarda bulunuyor.

ADD, öğrencileri fırçaladı: SİZDE ÇANAKKALE BİLİNCİ KALMAMIŞ

Üniversite öğrencilerinin mitinge ilgi göstermemesi ADD Adana Şube Başkanı Ahmet Duman'ı kızdırdı. İlgisizliği sınavlara bağlayan Duman, öğrencilere şu sözlerle veryansın etti: "Üniversitelilere Çanakkale Savaşı'nı örnek gösteriyoruz. O dönemde fakülteler hiç mezun vermemiş. Kimse 'ben bu bölümü şu bölümü bitirmem gerekiyor' dememiş. Şimdi sınav düşünme zamanı değil. Ben şu an ülkenin bulunduğu ortam nedeniyle bir yurtsever olarak sınıf geçme, dersten kalma kaygısını düşünecek durumda değilim. Maalesef öğrenciler bu bilinci göstermiyor."

CHP lideri Baykal, partililerin katılımı için yeşil ışık yakarken, Eruygur, DYP ve Anavatan'ın liderleri Mehmet Ağar ile Erkan Mumcu'dan randevu alamadı. Sokak hareketlerine karşı duruşu ile bilinen MHP lideri Devlet Bahçeli de 'Çözüm sokakta değil Meclis'te' cevabıyla emekli paşayı eli boş gönderdi.

Mitinge en büyük desteği ise bazı rektörler veriyor. Malatya İnönü Üniversitesi'nin, öğrencilerin mitinge gitmeleri için sınavları ertelemesinin ardından, Çukurova Üniversitesi de ilginç bir girişimde bulundu. Üniversite yönetimi, öğrencilerin mitinge katılmaları için ücretsiz 2 otobüs tahsis etti.

Ancak bütün kampanyalara rağmen öğrenciler miting çağrılarına kulak asmadı. İlgisizliğe kızan ADD Adana Şube Başkanı Ahmet Duman da, öğrencileri 'bilinçsiz' olmakla suçladı. Dernek, katılımı artırmanın yolunu yerel gazetelere ilan vermekte buldu: 'Ankara'ya gidiş-dönüş 30 YTL'

Atatürkçü Düşünce Derneği şubeleri, Cumhuriyet Mitingi'ne üniversite öğrencilerinin ilgi göstermesi için çalışma başlattı. ADD Adana Şubesi yerel gazetelere 'mitinge davet' ilanı verdi.

İlgisizlik üzerine üniversite şubesi aracılığıyla öğrenci götürmeye çalışan derneğin bu girişimi de yöneticileri hayal kırıklığına uğrattı.

ADD Adana Şubesi Üniversite Kolu, ÇÜ öğrencilerini mitinge ücretsiz götürmek için üniversite yönetiminden destek istedi. Rektörlük, öğrencilere Cumhuriyet Mitingi için 2 otobüs tahsis etti.

Ancak ücretsiz ulaşım da öğrencileri ikna etmeye yetmedi. ADD Adana Şube Başkanı Ahmet Duman, ilana rağmen halkın mitinge karşı ilgisizliğinden yakınıyor. Duman, mitinge öğrencilerden talep gelmemesini eleştirerek, ilgisizliği sınavlara bağladı.

"Öğrencilerin ilgisizliği konusunda ne düşünüyorsunuz?" sorusuna, Duman, "Maalesef öğrenciler ilgi göstermiyor. Üniversitelilere Çanakkale Savaşı'nı örnek gösteriyoruz. O dönemde fakülteler hiç mezun vermemiş. Kimse 'ben bu bölümü bitirmem gerekiyor' dememiş. Şimdi sınav düşünme zamanı değil. Ben şu an ülkenin bulunduğu ortam nedeniyle bir yurtsever olarak sınıf geçme, dersten kalma kaygısını düşünecek durumda değilim. Maalesef öğrenciler bu bilinci göstermiyor." diyor. Çukurova Üniversitesi ise istek doğrultusunda otobüs tahsis edildiğini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber