Engelli ev hanımı KOSGEB kredisiyle iş kadını oldu

Tekirdağ'da yaşayan 50 yaşındaki bedensel engelli Aynur Yavaş, KOSGEB'den aldığı hibe krediyle açtığı tuhafiye dükkanı ile kendi işinin patronu oldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2017 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Engelli ev hanımı KOSGEB kredisiyle iş kadını oldu

Doğuştan bedensel engelli olan ve tek bacağını kullanamayan Aynur Yavaş, yürüme engelli oğlu ve eşiyle birlikte iyi bir hayat sürmek için elle yürütülen makine ile yaptığı eşyaları satarak para kazanırken, 2014'te girişimcilik kursuna katılarak sertifika aldı.

Daha sonra KOSGEB'in ev kadınlarına verdiği destekten yararlanan Yavaş, 2 örgü, 1 dikiş ve 1 overlok makinesinin bulunduğu tuhafiye dükkanını açarak müşterilerine hizmet vermeye başladı.

Üç yıldır kendi işinin patronu olan Yavaş, tekrar devletten alacağı destekle işlerini büyütüp kendisi gibi engellilere işi öğretip onlara umut olmak istiyor.

"Güzel projeler mutlaka destekleniyor"

Yavaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayatın zorluklarıyla baş etmenin önemli olduğunu, engelli olmasına rağmen, sabah iş kadını akşam ise ev hanımı olarak hayatını sürdürdüğünü söyledi.

Türkiye'de kimse "İş bulamıyorum." demesin diyen Yavaş, belediyelerin ve halk eğitim merkezlerinden alınan sertifikaların ardından güzel projelerle KOSGEB'den destek alınabildiğini belirterek, "Daha önceden elle yürütülen bir makinem vardı. İşlerim artınca çok çalışıp az üretiyordum. KOSGEB'in kredilerinden faydalanmak istedim ve başvuru yaptım. Projem onaylandı, sonra makinelerim geldi. Kendi dükkanımı açtım. İşimi büyütmek için tekrar KOSGEB kredisi aldım. Aldığım üst model makinelerle de kumaş yün mevsimine göre ürünler dikiyorum." ifadelerini kullandı.

Mesut Karaduman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber