Vekillere şoför tahsis edilsin!

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 09 Nisan 2007 10:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski bakanlardan Mustafa Taşar, ardından CHP Konya Milletvekili Nezir Büyükcengiz ve en son geçtiğimiz hafta sonu Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Ömer Abuşoğlu'nun trafik kazasında hayatını kaybetmesi, milletvekillerinin yıllardır gündeme getirdikleri makam aracı ve şoför talebini yeniden gündeme getirdi.

Kendisi de geçtiğimiz günlerde trafik kazası geçiren AK Parti Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya, bu konuda mücadele veren insanların başında geliyor. Rahmetli Abuşoğlu'nun normalde makam aracı olmasına rağmen, gelini ve torununu yanına aldığı için kendi arabasıyla gittiğini hatırlatan Uzunkaya, "Milletvekilleri şu anda bedensel ve zihinsel olarak en yorgun dönemlerini yaşıyor. Bu ortamda bir de araba kullanmaları çok sakıncalı. Bu ihmale artık bir son verilmeli. Bu uygulama devam ederse, trafik kazalarında ölümler devam eder" uyarında bulundu. Kamuda görev yapan daire başkanları, hatta şeflere kadar herkesin makam aracı ve şoförü bulunurken milletvekillerine şoför verilmemesinin yanlış olduğunun altını çizen Uzunkaya, özelleştirme havuzunda bekletilen şoförlerden 100 kadarının milletvekillerine tahsis edilmesinin kısa vadede sorunu çözebileceğine dikkat çekti.

Bu şoförlerin, Meclis'te havuz oluşturularak, isteyen milletvekiline birkaç günlüğüne tahsis edilebileceğini dile getiren Uzunkaya, "Milletvekilleri gece geç saatlere kadar çalıştıktan sonra, seçim bölgelerindeki programlara, davetlere yetişmek için hemen yola çıkıyorlar. Yorgunluk ve dikkatsizlik kazalara neden olabiliyor. Sadece 100 şoförle bu kazaların önüne geçilebilir. Milletvekili şoförü alır, kendi aracıyla, kendi yakıtıyla gideceği yere gider gelir" önerisinde bulundu. Türkiye, bugüne kadar pek çok genç parlak siyasetçisini trafik terörüne kurban verdi. Bu terörün önüne geçmek için Uzunkaya'nın ëşoför' talebi makul bir talep görünüyor. İlgililere duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber