TOKİ'nin kasasına 200 milyon YTL girecek

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 09 Nisan 2007 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Halkalı'da 1200 konutu kapsayan satış kampanyasından 200 milyon YTL gelir beklendiği bildirildi.

Halkalı'daki TOKİ satış ofisini ziyareti sırasında açıklamalar yapan Bayraktar, "Halkalı'da, bankadan veya diğer finans kurumlarından kredi alarak maliyetleri şişirmek yerine, vatandaşlara yüzde 25 tenzilat yapmak suretiyle emsallerine göre fiyatları çok daha cazip hale getirip gelir elde etmek suretiyle bunu yapmak istedik. Böylelikle hem vatandaş kazanacak, hem de TOKİ'nin kasasına para girecek" dedi.

TOKİ'nin işleri kendi kaynağını üreterek yapma arzusunda olduğu belirtilerek, ''Çok daha ciddi şekilde sıcak paraya ihtiyacımız var. Bu doğrultuda Halkalı'da elimizdeki konutların 1200 tanesini Garanti Bankası ile anlaşarak satışa çıkardık. 1,5-2 ay sürecek bu kampanya ile TOKİ'nin kasasına yaklaşık 200 milyon YTL girmesini bekliyoruz" diyen Bayraktar, konutlardan 430 tanesi için paranın yatırıldığını, 700'e yakını için de opsiyon alındığını belirtti.

ÇEKİCİ ÜLKELER

Öte yandan, Türkiye'nin emlak yatırımları açısından en çekici ülkelerden biri haline geldiği vurgulandı. İngiliz emlak yatırım kuruluşu Assetz tarafından yapılan araştırmada, emlak yatırımları açısından en çekici ülke olarak Polonya gösterildi. Polonya'dan sonra en çekici dört ülke İngiltere, Bulgaristan, Fransa ve Türkiye şeklinde sıralandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber