İzmirli avukatlar yakın döviş dersi alıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2007 19:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ZAMAN ZAMAN SALDIRILARA MARUZ KALAN AVUKATLAR, YAKIN DÖVÜŞ SANATI "WİNG TSUN"A BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

( İzmir Barosu tarafından avukatların karşılaştıkları tehlikeli durumlar karşısında kendilerini savunabilmesi amacıyla başlatılan "Wing Tsun" kursu yoğun ilgi gördü.

İzmir Barosu, üyelerinin isteği üzerine Konak'taki staj eğitim merkezinde avukatların meslekleri icabı karşılaştıkları tehlikeli durumlar karşısında kendilerini savunabilmesi amacıyla "Wing Tsun" kursu başlattı. "Wing Tsun"un, Çin'de 300 yıl önce manastır rahibesi Ng Mui tarafından bulunduğunu ifade eden kurs öğretmeni Murat Aktaş, avukatlara yönelik şiddetin artması nedeniyle kendilerine bu dövüş sanatını önerdiğini belirterek, "Wing Tsun yakın mesafede çok etkili bir sistemdir ve her yaşta, her kiloda insan bu teknikle kendisini koruyabilir. En iyi savunma sisteminin Wing Tsun olması sebebiyle avukatlara bu sistemi önerdik. 7 aylık bir süre sonunda bay bayan fark etmez, avukatlar kendilerini dışarıda uğrayacakları ciddi saldırılardan koruyabilecek bir düzeye gelecek. Wing Tsun, avukatları bütün saldırılardan koruyacak tek sistemdir. Bunun dışında bir sistemle kendilerini korumaları mümkün değildir. Wing Tsun bilmeyen birini koruyamaz, kendini hiç koruyamaz. Bu dünyada böyle biliniyor. Amerika'daki, Avrupa'daki birçok birim bu sistemi kullanıyor, ama biz bunu ne yazık ki bilmiyoruz. Halbuki kapkaça karşı en etkili sistem Wing Tsun'dur" dedi.

Avukatların Wing Tsun'un yararını gördüklerini belirten Aktaş, bu sistemin güvenlik şirketleri, emniyet ve askeriyede de uygulanması gerektiğini söyledi.

İzmir Barosu avukatlarından Elçin Arı ise, Wing Tsun'u saldırılardan kendini korumak için yaptığını belirterek, "Spor amaçlı yapıyoruz fakat asıl amaç karşılaştığımız tehlikeli durumlarda kendimizi korumak. Bir avukatın tehdit almaması mümkün değil, hepimiz tehdit alıyoruz. Hacizlerde birtakım saldırılara uğruyoruz. Bu yüzden bu sporu yapıyoruz. Çünkü mesleğimiz tehlikeli bir meslek. Bu sporu yaptıkça kendime olan güvenim artıyor. Bayan, erkek fark etmez kendini savunmak zorunda kalan, tehlikeli meslekler yapan insanlar için ve spor için herkesin yapabileceği bir spor" diye konuştu.

Oğluyla birlikte bu sporu yapan İzmir Barosu avukatlarından İsmail Kavak da, insanın kendini saldırılardan korumak için Wing Tsun'un en etkili spor olduğunu söyledi. Kavak, "Toplumda son dönemde yaygın bir şiddet kültürü var, saldırı dalgası var. Avukatlar da bu saldırı dalgasından kendi paylarına düşeni alıyorlar. Bu bağlamda kendimi korumak için bu sporu yapıyorum. Şu ana kadar ciddi bir saldırıya uğramadım, fakat bu uğramayacağım anlamına gelmez. Bu bir önlemdir. Tüm meslektaşlarıma öneriyorum" şeklinde konuştu.

Uzak Doğu dövüş sanatı olan Wing Tsun ile ilgili her şeyin www.wingtsunturkey.com adresli internet sitesinden öğrenilebileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber