Mortgage fiyatları yüzde 50 artıracak

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 10 Nisan 2007 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KC Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hızır Demir: Mortgage ucuzluk getirmeyecek. Mortgage ile birlikte uzun vadeli satış potansiyeli oluşacak. İnşaat malzemeleri ve konut fiyatları yüzde 50'ye varan oranlarda artacak

KONTAŞ ve Canberk firmalarının bir araya gelerek oluşturduğu KC Grup, inşaat sektöründe büyük bir marka olma yolunda hızlı adımlar atıyor. TOKİ ile gerçekleştirdiği konut projeleri ile adından söz ettiren KC Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı Hızır Demir, inşaat sektörünün Türkiye'nin mihenk taşı olduğunu söyledi. KC Grup'un kendisini paranın emanetçisi olarak gördüğünü aktaran Demir, ?Herkesin evini, iş yerinin anahtarını teslim etmeden başka yatırımlara girmeyiz? dedi.

Mortgage ile ilgili toplumda yanlış bir kanı oluştuğuna dikkat çeken Demir, ?Mortgage gelince ucuzluk gelmeyecek, sadece alım gücü artacak? dedi. Demir, mortgage ile birlikte uzun vadeli satış potansiyelinin oluşacağını öne sürerken, bu sistem ile birlikte, inşaat malzemeleri ve konut fiyatlarının yüzde 50'ye varan oranlarda artacağını savundu. Yasal alt yapı düzenlemelerinin tamamlanmadan mortgage ile ilgili bütün yorumların askıda kalacağını belirten Demir, sistemin adının anılmaya başlamasının bile arazi, malzeme ve işçi yevmiyesini artırdığını söyledi.

?Amacımız marka yaratmak?

KC Grup'un amacının bir marka yaratmak olduğunun altını çizen Demir, yurt dışından gelen teklifleri, ?Önce kendi sokağımızı temizleyelim, sonra yurt dışına açılırız? diyerek geri çeviriyor. ?Türkiye'de ismimizi güçlendirmeliyiz? diyen Demir, inşaat sektörünün 2004 yılı sonrasında yaşadığı atılıma dikkat çekti. Demir, bankaların yabancılara satılmasına karşı çıkanları eleştirirken, fon ve finansmanın yabancıların elinde olması halinde ekonomik bunalımın tekrar yaşanmayacağını savundu.

?10 yıl devalüasyon olmaz'

?Yabancılar tefeci zihniyeti ile hareket etmiyor? diyen Demir, Türkiye'nin dış fona ihtiyaç duyduğunu öne sürdü. Demir, sözlerine şöyle devam etti: ?Eskiden bankaların tamamı yerli yatırımcıların elindeydi ve güçleri oranında ülkeyi fonluyorlardı. Bugün yerli bankaların çoğu yabancı yatırımcının kontrolünde. Yabancılar para yatırdığı yerde sosyal ve ekonomik bunalım yaşanmasına müsaade etmezler. Ben mutlaka dışarıdan fon gelmesi gerektiğine inanıyorum. Eskiden, ?Yerli yatırımcının elinde olan bankalar kendi firmalarını finanse ediyorlar' diyorduk; şimdi ise ?Yabancılardan kredi almakta zorlanıyoruz' diyoruz. Yabancı, projeye kredi veriyor. Tefeci zihniyeti ile hareket etmiyorlar. ?Bana para ver' demekle olmuyor artık. Dış fonların ülkemize gelmesi ile birlikte en az 10 yıl dolar patlaması ve devalüasyon beklemiyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber