Başbakan'a söyledik Tekel'de satış durdu

Kaynak : Referans
Haber Giriş : 11 Nisan 2007 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekel Sigara ihalesi belirsizliğini koruyor. Tekel'deki işçilerin örgütlü olduğu Tek Gıda-İş Sendikası Başkanı Mustafa Türkel, geçtiğimiz hafta yaptıkları görüşmede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Tekel ihalesini durdurduklarını söylediğini belirtti. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) yetkilileri ise "Bize ihalenin bu yıl içinde yapılıp yapılmayacağına ilişkin bilgi ulaşmadı" dedi. İdare yetkilileri, 15 Nisan'da ihaleye hazır olacaklarını kaydetti. Geçtiğimiz hafta ise Başbakan Erdoğan'ın Tekel ihalesinin nisanda başlatılması yönünde talimat verdiği ileri sürülmüştü.

Türk-İş'e bağlı Tek Gıda-İş'in Başkanı Mustafa Türkel, Referans'a yaptığı açıklamada geçen hafta içinde Türk İş Yönetim Kurulu'nun Erdoğan'a ziyarete sırasında Tekel özelleştirmesinin de gündeme geldiğini kaydetti. Erdoğan'a son 8 ay, 1 yıl içinde Tekel'in çok ciddi ataklar yaptığını anlattıklarını söyleyen Türkel, "Pazar payını artırmamız ve yatırımlar için zamana ihtiyacımız var dedik" dedi. Türker, Erdoğan'ın ise bu sözler üzerine bakanlarına "Haklılık payı var. Madem öyle, özelleştirme sürecini bir süre durduralım" talimatını verdiğini vurguladı. Türkel, "Başbakan'ın bu sözü üzerine, ben de Tekel'de özelleştirme sürecinin durdurulduğunu bir genelgeyle teşkilatıma duyurdum" dedi.

ÖİB yetkilileri ise şu ana kadar kendilerine özelleştirmenin başlatılması veya ertelenmesi yönünde bir talimatın gelmediğini iletti. Yetkililer, "15 Nisan itibariyle Tekel özelleştirmesinde teknik çalışmalar tamamlanmış olacak, ondan sonra da verilecek siyasi karar çerçevesinde ya özelleştirme sürecine devam edilecek veya da yatırımlar sürecek" dedi. Şu anda tüm çalışmaların marka ve sigara fabrikalarının tek paket halinde satılması yönünde olduğunu kaydeden yetkililer, özelleştirmenin bir süre ertelenmesi durumunda ise yatırımların sürdürüleceğini belirtti. Bu durumda yatırımlarla, maliyetlerde 15 milyon dolarlık azalma öngördüklerini belirten yetkililer, gecikme durumunda dahi Tekel aleyhinde sonuç çıkmayacağını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber