Telekom zammına karşı ilginç eylem

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Nisan 2007 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

55 sivil toplum kuruluşu, 15 Nisanda sabit telefonları kullanmama kampanyası başlattı.

Tüketiciler Birliğinin girişimiyle 55 sivil toplum kuruluşu, Türk Telekomun yeni tarifesiyle şehir içi görüşme ve sabit ücretlere getirdiği zammı protesto etmek amacıyla 15 Nisanda sabit telefonları kullanmama kampanyası başlattı.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Bülent Demir, kampanyaya destek veren STK'ların temsilcileriyle Akgün Otel'de düzenlediği basın toplantısında, Türk Telekomun 1 Mart tarihinden itibaren yürürlüğe koyduğu yeni tarifesiyle rekabetin olduğu milletlerarası, şehirlerarası ve GSM arama ücretlerinde indirime gidilirken, Türk Telekom'un tek başına hizmet sunduğu şehir içi görüşme ve sabit ücretlerde yüzde 25 oranında zam yapıldığını belirtti.

Bu uygulamanın, tüketici mecburiyetinin kötüye kullanılması olduğunu savunan Demir, bu nedenle Tüketiciler Birliği, Serbest Telekom İşletmecileri Derneği (TELKODER), Ankara Ticaret Odası (ATO) ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) tarafından Telekomünikasyon Kurulunun onayladığı yeni tarifenin iptal edilmesi için dava açıldığını söyledi.

Demir, 19 milyon sabit telefon kullanıcısının yeni tarifelerle ilgili olarak bilgilendirilmesi ve getirilen zamma ilişkin tepkilerin ilgililere iletilmesi için 22 Şubat tarihinde ''Telekazık'' isimli bir kampanya başlattıklarını hatırlatarak, kampanya için www.telekazik.org sitesi ve 212 4780222 numaralı çağrı merkezi aracılığıyla imza toplandığını kaydetti.

Kampanyaya yoğun ilgi olmasının Türk Telekomu ''korkuttuğunu'' savunan Demir, bunun üzerine firmanın büyük bir reklam kampanyası başlatarak, indirim yapılan kalemleri ön plana çıkardığını, ancak şehir içi görüşmelere uygulanan zammın gözden kaçırıldığını söyledi.

15 NİSANDA SABİT TELEFON KULLANMAMA EYLEMİ

Demir, kampanya kapsamında toplanan imzaların yanı sıra bir adım daha attıklarını kaydederek, ''Tüketicinin tüketimden gelen gücünü harekete geçirerek ortaya koyuyor ve bu amaçla 15 Nisan 2007 tarihinde bir gün süre ile sabit telefonlarımızı susturuyor ve Telekomun fişini pazara çıkarıyoruz'' dedi.

Demir ayrıca, kampanyanın 3 gündür milletvekillerine de SMS'ler aracılığıyla duyurulduğunu ve 28 milletvekilinin kendilerine destek verdiğini söyledi.

Kampanyada 1 milyon imza hedeflediklerini ve şu ana kadar toplanan imzanın 150 bini geçtiğini kaydeden Demir, bu hafta Türkiye genelinde 24-25 yerde stant açarak çalışmalarını genişleteceklerini ve bu imzaları Telekom'a ulaştıracaklarını belirtti.

Kampanyaya destek veren STK'lardan İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendecileri Derneği (PERDER) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Tüfekçi, İstanbul'daki 400 mağazaları ile kampanyaya destek olacaklarını belirtti.

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç de, Türk Telekomun tekel olmasından dolayı yüzde 25 zam yapmasının haklı olmadığını ifade ederek, bu durumun zaten zor durumda olan KOBİ'leri daha da zor duruma soktuğunu söyledi.

Düşünce Suçuna Karşı Girişim Grubu adına toplantıda bulunan müzisyen Şanar Yurdatapan da, kampanyanın hak arama yöneliminin umut verici olduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber