Sanal saldırılar 2007'de durmayacak

Haber Giriş : 11 Nisan 2007 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güvenlik yazılımı şirketi McAfee sanal saldırıların 2007 yılında artarak, gelişerek ve daha farklı hedeflere yönelerek devam edeceğini belirten raporunu yayınladı.

McAfee, yayınladığı bir araştırma raporunda siber suçların 2007 yılında gelişerek artacağını belirtti. Raporda, SPAM ve casus yazılımların, kolay yoldan para kazanmak isteyen bilgisayar korsanları tarafından daha fazla tehlike yaratacak şekilde kullanılacağı belirtiliyor. Raporda ayrıca, 2006'da olduğu gibi bilgisayar saldırganlarının ve zararlı kod yazarlarının bu yazılımlardan para kazanmaya devam etmesinin saldırıları daha tehlikeli ve devamlı hale getireceği ifade ediliyor.

Dünya genelindeki saldırganların biraraya gelerek büyük kurumlara karşı ortak ve daha kapsamlı saldırı gerçekleştirmesi de sanal alemi bekleyen diğer bir tehlike olarak öne çıkartılıyor. Truva atı ve benzeri saldırı programlarını, online satan internet sitelerinin sayısının artması ve bu sitelerin sattıkları saldırı programları için yama desteği vermesi de, saldırıların geldiği nokta hakkında fikir vermesiiçin rapora eklenmiş.

Online saldırı çetesi şeklinde örgütlenmiş saldırganların izinin sürülmesinin ve belirlenmesinin de neredeyse imkansız olduğu görüşüne yer verilen raporda, eğer saldırganlar kendilerini ifşa etmezse ya da bilerek ipucu bırakmazlar ise yakalanma ihtimallerinin çok düşük olduğu yorumu yapılıyor. Yeraltı mesajlaşma sistemleri kuran bu tarz gruplar saldırıları gerçekleştirdikten sonra dağılıyor.

Raporda dikkat çekilen diğer noktalar arasında; çoğunlukla Microsoft açıklarını kullanarak gerçekleştirilen botnet saldırılarının, internete erişim için daha sıklıkla kullanılmaya başlanan akıllı telefonlara yönelik saldırıların, VoIP sistemleri ve bu sistemdekli kullanıcı hesaplarını hedef alan saldırıları ile RFID teknolojisini kullanan cihazlara yönelik saldırıların artma olasılığı da gösteriliyor.

Online alışveriş ve perakendecilik yapan şirketlerin veritabanlarında bulunan müşteri kredi kartlarına yapılan saldırıların da artacağının öngörülüyor.

Bu saldırılardan korunmak için çok sayıda koruma ürünün geliştirilip sunulacağını belirten rapor, ürün kalabalığı arasında kaybolmadan belirli bir strateji doğrultusunda korunma ürünleri seçilmesini tavsiye ediyor.

teknolatte

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber