Büyükanıt: Polis ve asker etle tırnak gibidir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Nisan 2007 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal'ı ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, ?Güvenlik güçleri bir bütündür. Askeri, jandarma dahil polisi bekçisi, korucusu, bunlar etle tırnak gibidir. Polisle türkiyenin coğrafyasının her yerinde etle tırnak gibi beraber çalışıyoruz. Niçin çalışıyoruz ülkemizin ve halkımızın huzuru için çalışıyoruz" dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Dikmen Yerleşkesi'ne gelişinde Genelkurmay Başkanı'nı bahçenin girişinde Köksal karşıladı. Resmi törenle karşılanan Büyükanıt, tören kıtasını selamladı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kurmaylarıyla tek tek tokalaştı.

Binaya girişinde basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, ?Herşeyden önce sayın genel müdürümüz beni ziyaret etti. Ayrıca polisin kuruluşunun polis teşkilatının kuruluşunun 162. yıl dönümü nedeniyle tekrar yakın çalışma arkadaşları ziyaret etti. Ben yeni göreve başladığı için hem kendisine hayırlı olmasını dilemek hem de polisin 162. yılını genel müdürlükte hayırlı olmasını dilemeyi ifade etmek için geldim" diyerek şöyle devam etti:

?Kendisini çeşitli valilikleri sırasında çok yakından tanıdığım sayın genel müdürümüz gerçekten polis asker jandarma çeşitli yerlerde çok uyumlu görevler yaptığını ben çok iyi biliyorum. Çok değerli bir devlet adamımızdır. Kendisini bu gün yeni görevinden dolayı kutlayacağım ve başarılar dileyeceğim.

?GÜVENLİK GÜÇLERİ BİR BÜTÜNDÜR"

Şunu da ifade edeyim. Güvenlik güçleri bir bütündür. Askeri, jandarma dahil polisi bekçisi, korucusu, bunlar etle tırnak gibidir. Polisle Türkiye'nin coğrafyasının her yerinde etle tırnak gibi beraber çalışıyoruz. Niçin çalışıyoruz ülkemizin ve halkımızın huzuru için çalışıyoruz. Ülkemizin huzuru için çalışıyoruz. O bakımdan polisle asker gerçekten etle tırnak gibidir. Geçmişte de böyle olmuştur. Gelecekte de böyle olacaktır. Bunu da ifade etmek isterim. Sayın genel müdürümüzle ihtiyacı olduğu er zaman bir araya geleceğiz. İşimiz ayın şey. Güvenlik üretiyoruz. Ve çok başarılı bir dönem olacağına inanıyorum. Kendisine de hepinizin huzurunda yeni görevinde başarılar diliyorum." Ardından ziyarete ilişkin konuşan Köksal ise, ?Bütün polis teşkilatı adına zatıalinizin bu ince duygusundan bu güzel sözlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Şükranlarımı sunuyorum" diyerek şunları söyledi:

?Sizin de ifade ettiğiniz gibi polis teşkilatının 162. yılını kutluyoruz. Bu kutlama töreninde zatıalinizin gelip böylesine bir kutlama mesajı vermesi bütün en ücra köşedeki polis teşilatımıza yeni bir şevk ve yeni bir heyecan verecektir. Bu heyecanla ülkemizin bölünmez bütünlüğü bayrağımızın yüceliği, Atatürk ilke inkılaplarının devamlılığı konusunda teşkilatımız insanlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamak için elinden gelen her türlü gayreti hatta insan üstü gayreti göstererek bu ülke için çalışacaklardır. Bu da bizim için çok önemli bir moral olmuştur. Şahsınızda bütün silahlı kuvvetlerine teşekkür ediyorum.ö Genelkurmay Başkanı yarın yapacağı basın toplantısına ilişkin soruları yanıtsız bırakırken, ?Ben bugün ile ilgileniyorum. Polis teşkilatının 162. yıl dönümü ile ilgileniyorum. Onu için burada o konuda bir şey söylemem mümkün değil" dedi.(

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber