Medikal vurgunundan hapse atılan Profesör ve Doçent kefâletle salıverildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Nisan 2007 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Medikal vurgunu operasyonu çerçevesinde tutuklanan ve 2.5 aydan beri Erzurum H Tipi Cezaevi'nde yatan Atatürk Üniversitesi Tıp Fatültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ali Okur ile Doç. Dr. Erhan Takçı, 50'şer bin YTL kefaletle serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçen Aralık ayında yürütülen operasyonlarda, medikal ihalelerine fesat karıştırmak suçundan Hüdayi Kaya (29), Olcay Mat (34), Yusuf Mat (37), Abbulkadir Kırmacı (51), Selahattin Ardahanlı (53) yakalanarak tutuklandı. Operasyonun devamı olarak Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Okur, Nöroşirürji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Erhan Takçı da 1 Şubat günü tutuklanarak H Tipi Cezaevine konuldu.

Medikal vurgunu ile ilgili soruşturma sürdürülürken, Prof. Dr. Ali Okur ve Doç. Dr. Erhan Takçı'nın avukatları, tutukluluk halinin kaldırılması için İkinci Asliye Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme heyeti, Prof. Dr. Ali Okur ve Doç. Dr. Erhan Takçı'nın 50'şer bin YTL nakdî kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını kararlaştırdı. Yurt dışına çıkış yasağı konulan Prof. Dr. Okur ile Doç. Dr. Takçı, kefaletleri yatırılıp işlemleri tamamlayarak dün cezaevinden tahliye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber